Navigation

PSC Examination Expected Questions - 219

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------

1. The physical arrangements of elements on a page is
referred to as:
(a) Features
(b) Format
(c) Pagination 

(d) Grid
2. While creating hierarchical structure other folders named ____ can be in folders.
(a) Mini folder 

(b) Tierd folder
(c) Subfolders 

(d) Objects
3. All these are included in removable media text except:
(a) CD-ROMs
(b) Disket
(c) DVDs 

(d) Hard Disc drive
4. Programs from the same developer , sold bundled together, that provide better integration and share common features, tool bars and menus are known as:
(a) Software suites
(b) Integrated software packages
(c) Software processing packages
(d) Personal information managers
5. System software is a set of programs that enables your computer’s hardware devices and _____ software to work together.
(a) Management

(b) Processing
(c) Utility 

(d) Application
6. The diagram which represents the order of functions in a program is called a:
(a) Sequence of steps
(b) Software design
(c) Algorithm
(d) Flow chart


7. A network where the computers are within 100 to 300 metres is:
(a) LAN
(b) WA N
(c) Internet 

(d) None of these
8. ERP is used in:
(a) Operating systems
(b) Security passes
(c) Information environment

(d) None of these
9. The instruction code in a machine language or assembler which specifies the basic operations of the CPU is:
(a) Machine code
(b) OP code
(c) Instruction code
(d) None of these
10. File name with the extension .VXD represents:
(a) Normal application file

(b) Text file
(c) Device drivers
(d) Picture file
11. Address of the first cell in the work sheet is:
(a) 1
(b) A
(c) A1
(d) 1A


12. A prescribed set of well defined rules or processes for the solution of a problem in a series of steps is called:
(a) Flow chart
(b) Algorithm
(c) Program 

(d) Direction of flow
13. Nibble contains:
(a) 16 bits
(b) 8 bits
(c) 32 bits
(d) 4 bits
14. Spoken messages may be stored and forwarded by:
(a) Video conferencing
(b) Voice mail system
(c) Email 

(d) Expert system
15. Data items grouped together for the storage purpose are called a:
(a) Title
(b) List
(c) String
(d) Record
16. ____ is the part of the computer that does the arithmetical calculations.
(a) OS
(b) ALU
(c) CPU
(d) Memory
17. In word processing, an efficient way to move the 3-rd paragraph to place it after the 5th paragraph is:
(a) Copy and paste
(b) Copy, cut and paste
(c) Cut, copy and paste
(d) Cut and paste


18. A set of choices on the screen is called a(n):
(a) Menu
(b) Template
(c) Action plan 

(d) Editor
19. Which justification aligns the text of a document on the both left and right side margins?
(b) Justify
(a) Right
(c) Both sides
(d) Balanced


20. When a computer prints report, this output is called:
(a) Program
(b) Soft Copy
(c) Hard Copy 

(d) Execution
Answers: 



1 (b) 2(c) 3 (d) 4 (a) 5(d)
6(d) 7(a) 8(c) 9(b) 10(c) 
11(c) 12(b) 13(d) 14(b) 
15(d) 16(b) 17(d) 18(a) 19(b) 20(c)

--------------------------------
RELATED IT POSTS
123456789101112, 13, 14, 15... >

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com

Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412