SECRETARY, BLOCK PANCHAYAT,MUNICIPAL SECRETARY GRADE III EXAM ANSWER KEY 04-07-2015

Kerala PSC Munnicipal Secretary/Block Panchayath Secretary Examination 2015 July 4 Answer Key

Municipal Secretary Grade II Examination Answer Key | PSC Munnicipal Secretary Examination Answer Key | Kerala PSC Munnicipal Secretary Examination Answer Key | Answer Key of Munnicipal Secretary Examination | Answer Key of PSC Munnicipal Secretary Examination | Answer Key of Kerala PSC Munnicipal Secretary Examination | Munnicipal Secretary 2015 Answer Key | PSC Munnicipal Secretary 2015 Answer Key | Kerala PSC Munnicipal Secretary Examination 2015 Answer Key | Munnicipal Secretary Examination 2015 July 4 Answer Key | PSC Munnicipal Secretary Examination 2015 July 4 Answer Key | Kerala PSC Munnicipal Secretary Examination 2015 July 4 Answer Key | 



Answer Key of Secretariat Assistant/ Auditor Examination Answerkey. Candidates can download the Answer Key through this Website. 
Gazette Date : 31/12/2014 
Category No: 625/2014, 626/2014,627/2014 and 629/2014
Name of Post :- Munnicipal Secretary and Block Panchayath Secretary
Name of Department :- Urban Affairs and Rural Development

Scale of Pay :- 20740 - 36140/- 
Number of Vacancies :- Not Estimated 
About The Examination 
Question Paper Code :- 127/2015 
Date: 04/07/2015 Saturday 
Time :- 01.30 PM to 03.15 PM. 
Maximum Marks:- 100 

Exam Duration:- 1 hour 15 minutes 
Medium of Questions: English
Munnicipal Secretary and Block Panchayath Secretary Examination 2015 Answer Key of General Knowledge - Click Here Questions 1 - 70

Munnicipal Secretary and Block Panchayath Secretary Examination 2015 Answer Key of English Grammer - Click Here Questions 71 - 80

Follow Us On TWITTER FACEBOOK Google+ | Youtube


Munnicipal Secretary and Block Panchayath Secretary Examination 2015 Answer Key of Maths Questions - Click Here Questions 81 - 100

Expected CUT OFF MARK is Above 80

Kerala PSC Examination Expected Questions - 325 (Renaissance)

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------
1. What is the name of the Mattancherry Synagoge?
Answer :- Paradesi Synagoge

2. Where is the oldest Synagogue in the entire Commonwealth Nations is situated?
Answer :- Mattancherry

3. The famous Mamankam festival was conducted at which place?
Answer :- Thirunavaya

4. Thirunavaya is situaated on the banks of which river?
Answer :- Bharathappuzha

5. Which river of kerala is also known as Nila?
Answer :- Bharathappuzha

6. Mamankam was a festival of how many days?
Answer :- 28 Days

7. Mamankam was held once in every?
Answer :- 12 Years

8. Initially who presides over the Mamankam?
Answer :- Chera King

9. In the medevial periods who was vested with the right to conduct Mamankam?
Answer :- Ruler of Valluvanadu (Valluvanadu Konathiri)

10. In the later period, which ruler took the right to conduct Mamankam by force?
Answer :- Zamorin

Last Grade Servant Ranklist 2015

PSC LGS Rank List | Kerala PSC LGS Rank List | LGS Rank List 2015 | 218/2013 Ranklist | PSC LGS Rank List Thiruvananthapuram | PSC LGS Rank List Kollam | PSC LGS Rank List Alappuzha | PSC LGS Rank List Pathanamthitta | LGS LDC Rank List Idukki | PSC LGS Rank List Ernakulam |PSC LGS Rank List Kottayam | PSC LGS Rank List Thrissur | PSC LGS Rank List Palakkad | PSC LGS Rank List Malappuram | PSC LGS Rank List Kozhikkode | PSC LGS Rank List Kannur | PSC LGS Rank List Wayanad | PSC LGS Rank List Kasargod 
-----------------

Kerala Public Service Commission Published The Rank List of Last Grade Servant in Various Department. 
CATEGORY NUMBER :- 218/2013 
 NAME OF POST :- LOWER DIVISION CLERK DEPARTMENT :- VARIOUS 
SCALE OF PAY ;- 9940 - 16580 
These Ranked Lists are brought into force with effect from 01/07/2015. 
1. THIRUVANANTHAPURAM :- CLICK HERE 
2. KOLLAM :- CLICK HERE 
3. ALAPPUZHA :- CLICK HERE 
4. PATHANAMTHITTA :- CLICK HERE 
5. IDUKKI :- CLICK HERE 
6.KOTTAYAM :- CLICK HERE 
7. ERNAKULAM :- CLICK HERE 
8. THRISSUR :- CLICK HERE 
9. PALAKKAD :- CLICK HERE 
10. MALAPPURAM :- CLICK HERE 
11. KOZHIKKODE :- CLICK HERE 
12. WAYANAD :- CLICK HERE 
13. KANNUR :- CLICK HERE 
14. KASARGOD :- CLICK HERE

Kerala PSC Examination Expected Questions - 324 (Renaissance)

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------
1. Which is considered as the life period of Adi Shankara?
Answer :- 788 - 820 AD

2. Which philisophy was propagated by Sri Shankara?
Answer :- Advaitha Vedanta

3. Who was the contemporary Chera King of Sri Shankara?
Answer :- Kulasekhara Azhvar

4. Who was the Guru of Sri Shankara?
Answer :- Govinda Yogi

5. Who also called 'Aracheena Budha'?
Answer :- Adi Shankara

6. Which Rock Edict of Ashoka mentions Kerala?
Answer :- Rock Edict - 2

7. In which year did the Jews arrived Kerala?
Answer :- AD 68

8. Which ancient study center of Kerala was called 'Dakshina Nalanda'?
Answer :- Kanthallur Sala

9. Which work of Kalidasa mentioned Kerala often?
Answer :-Raghuvamsa

10. Where in Kerala you can see a Synagogue?
Answer :-Mattancheri

Current Affairs in Depth

Current Affairs 2015 for PSC | Current Affairs 2015 for UPSC | Current Affairs 2015 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2015 for PSC Exams | Current Affairs 2015 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz June 2015 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams 
-----------------

1. Indian Prime Minister Narendra Modi met Prime Minister Chimed Saikhanbileg recently? Which Country's Prime Minister is Saikhanbileg ?
A] Turkey
B] South Korea
C] Mongolia
D] Egypet
Answer :- C] Mangolia
Related Facts
> Prime Minister Narendra Modi is the first Indian Prime Minister to visit Mongolia.
> India and Mongolia have decided to elevate their ties to the level of Strategic Partnsrship.
> In this regard a joint statement was issued after the delegation level talks between Prime Minister Narendra Modi and his Mongolian counterpart Prime Minister Chimed Saikhanbileg in Ulaan Baatar.
> Apart from this India and Mongolia signed 13 agreements to further strengthen bilateral ties in different sectors.


2. Union Government has allocated Rs 5,000 Crore for the growth of Department of AYUSH? What does the department deals with?
A] Ancient Architecture
B] Enviornment
C] Swach Bharath
D] Different forms of medicine
Answer :- D] Different forms of medicine
Related Facts
> Department of AYUSH, comprises of Ayurveda, Yoga and Naturopathy, Unani,Siddha and Homeopathy.
> Union Minister of STates (MoS) for AYUSH is Spripad Naik.
> The allocation of additional funds to Department of AYUSH will help it to create awareness about Ayurveda and promote traditional ayurvedic medicine at international level.

> Department of AYUSH also has launched Independent National AYUSH Mission aimed at capacity building for the sector. It has also planning to observe Ayurveda Day for creating awareness about Ayurveda.

Kerala PSC Current Affairs June 2015 - 3

 
Current Affairs June 2015 for PSC | Current Affairs June 2015 for PSC | Current Affairs 2015 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2015 for PSC Exams | Current Affairs 2015 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz June 2015 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams 
-----------------
21. Which European country adopted the Euro as the official curreny from 1st January 2015 onwards?
Answer :- Lithvania

22. Whose biography is 'Smarte Trekk'?
Answer :-Magnus Carlsen

23. Which malayali cricketer has the record of having the highest individual score in the Renji Trophy Finals?
Answer :- Karun Nair

24. Which popular movement in India celebrated its 90th anniversary recently?
Answer :- Gateway of India

25. The first National Tribal Festival 'Vanaj' was conducted in?
Answer :- New Delhi

26. Name the Trophy given to the champions in the Natiuonal games?
Answer :- Raja Bhalendra Trophy

27. Which constituency did former speaker G.Karthikeyan represent in Legislative Assembly?
Answer :- Aruvikkara

28. What is the slogan of the National Games?
Answer :- Together in Sport

29. Who is the newly appointed Cheif Election Commissioner of India?
Answer :-Syed Nasim Ahamed Zaidi

30. 24X7 Railway helpline number to redress of probelems passengers?
Answer :-138

Kerala PSC Current Affairs June 2015 - 2

 
Current Affairs June 2015 for PSC | Current Affairs June 2015 for PSC | Current Affairs 2015 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2015 for PSC Exams | Current Affairs 2015 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz June 2015 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams 
-----------------
11. Third Indian Panorama Film Festival is being held in which city?
Answer :- Shillong

12. The number of Loksabha Constituency in Thelengana?
Answer :- 17 

13. In which South American Country Nicolas Maduro is President?
Answer :- Venezuela

14. Which team won the third edition of Hockey India League?
Answer :- Ranchi Rays

15. The pension scheme by Government of Kerala for unmarried mothers?
Answer :- Snehasparsham

16. The new Chairman of Railway Board?
Answer :- A.K.Mittal

17. Which Constituency does the present Speaker N.Shakthan represent in the Legislative Assembly?
Answer :- Kattakkada

18. Who won liberty medel 2014?
Answer :- Malala Yousafzai

19. Which is the last Indian State to get Railway line?
Answer :- Meghalaya

20. The newly appointed Chairman of ISRO is?
Answer :- A.S.Kiran Kumar

Kerala PSC Current Affairs June 2015 - 1

 
Current Affairs June 2015 for PSC | Current Affairs June 2015 for PSC | Current Affairs 2015 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2015 for PSC Exams | Current Affairs 2015 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz June 2015 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams 
-----------------
1. Eddie Redmayne wins Best Actor Oscar 2015 for which movie?
Answer :- Theory of Everything

2. 'Four comprehensives' is a new political theory unveiled by which country?
Answer :- China

3. The Keralite who became the Chief Justice of Uttarakhand?
Answer :- K.M.Joseph

4. The host of 36th National Games?
Answer :- Goa

5. The rural Inusrance Scheme for landless people?
Answer :- Aam Aadmi Bhima Yojana

6. The Quiz programme of National Health Mission for school students?
Answer :- Arogyatharalam

7. Which department launched the scheme 'Saranya' to provide support women without husbands?
Answer :- Labour

8. How many people was conferred Padmabhushan in 2015?
Answer :- 9

9. Rotavirus Vaccine 'Rotavac' will be used for prevention of which disease?
Answer :- Diarrhea

10. Which state has won International Tourism Award 'Golden Gate Award' for promoting Backwater?
Answer :- Kerala

Kerala PSC Examination Expected Questions - 323

PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Kerala PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Secretariat Assistant Examination | PSC Municipal Secretary Examination Expected Questions | Kerala PSC Municipal Secretary Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Municipal Secretary Examination | PSC Block Panchayat Secretary Examination Expected Questions | Kerala PSC Block Panchayat Secretary Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Block Panchayat Secretary Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

1. Who led 'Oorutambalam agitation'?
Answer :- Ayyankali

2. The first Wind Power project in Kerala?
Answer :- Kanjikode

3. The founder of National Democratic Congress?
Answer :- Mannath Padmanabhan

4. The headquarters of Kerala Agro Mechinery Corporation?
Answer :- Athani



5. Which book written by Chattambi Swamikal quashes the legend that Kerala was donated to Brahmins by Parashurama?
Answer :- Pracheena Malayalam

6. Which area was known as Chempakassery?
Answer :- Ambalappuzha

7. Who started 'Sivayogavilasam' magazine in 1914?
Answer :-Vagbhatananda

8. The king who was first in the history of Travancore to establish a systematic administration?
Answer :- Marthanda Varama

9. Who formed 'Dharmabhata Sangam' in order to strengthen the activities of Sree Narayana Dharama Paripalana Yogam (SNDP)?



Answer :- T.K.Madhavan

10. The film which got the award of British Film Institute?
Answer :-Elipathayam

Co-operative Bank Examination Expected Questions - 02

PSC Co-operative Bank Examination Expected Questions | Kerala PSC Co-operative Bank Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Co-operative Bank Examination | Co-operative Bank Examination Coaching | Online Co-operative Bank Examination Coaching  | Free Study Materials for Co-operative Bank Examination 

-----------------
1. Income and expenditure account is a
Answer :- Nominal Account


2. Where there is oversubscription, allotment of share is usually done on........ basis
Answer :- Pro-rata

3. The difference between standard cost and actual cost is known as
Answer :- Variance

4. Depletion method of depreciation is used in
Answer:- Mines and Quarries

5. Name the author of the book Suma de Arithmetica
Answer :- Luca Paciolli

6. Mortgage is a term used with
Answer:- Fixed assets

7.  Income tax Authorities accept
Answer :- Diminishing Balance Method

8. There are ....... types of Account
Answer :- Three

9. Current account is opened by
Answer :- Businessman

10. What is the full form of NPA
Answer :- Non Performing Asset

 
Latest Updates :