Back to Top
Saturday, 25 October 2014

PSC Examination Expected Questions - 219

0 comments
PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------

1. The physical arrangements of elements on a page is
referred to as:
(a) Features
(b) Format
(c) Pagination 

(d) Grid
2. While creating hierarchical structure other folders named ____ can be in folders.
(a) Mini folder 

(b) Tierd folder
(c) Subfolders 

(d) Objects
3. All these are included in removable media text except:
(a) CD-ROMs
(b) Disket
(c) DVDs 

(d) Hard Disc drive
4. Programs from the same developer , sold bundled together, that provide better integration and share common features, tool bars and menus are known as:
(a) Software suites
(b) Integrated software packages
(c) Software processing packages
(d) Personal information managers
5. System software is a set of programs that enables your computer’s hardware devices and _____ software to work together.
(a) Management

(b) Processing
(c) Utility 

(d) Application
6. The diagram which represents the order of functions in a program is called a:
(a) Sequence of steps
(b) Software design
(c) Algorithm
(d) Flow chart


7. A network where the computers are within 100 to 300 metres is:
(a) LAN
(b) WA N
(c) Internet 

(d) None of these
8. ERP is used in:
(a) Operating systems
(b) Security passes
(c) Information environment

(d) None of these
9. The instruction code in a machine language or assembler which specifies the basic operations of the CPU is:
(a) Machine code
(b) OP code
(c) Instruction code
(d) None of these
10. File name with the extension .VXD represents:
(a) Normal application file

(b) Text file
(c) Device drivers
(d) Picture file
11. Address of the first cell in the work sheet is:
(a) 1
(b) A
(c) A1
(d) 1A


12. A prescribed set of well defined rules or processes for the solution of a problem in a series of steps is called:
(a) Flow chart
(b) Algorithm
(c) Program 

(d) Direction of flow
13. Nibble contains:
(a) 16 bits
(b) 8 bits
(c) 32 bits
(d) 4 bits
14. Spoken messages may be stored and forwarded by:
(a) Video conferencing
(b) Voice mail system
(c) Email 

(d) Expert system
15. Data items grouped together for the storage purpose are called a:
(a) Title
(b) List
(c) String
(d) Record
16. ____ is the part of the computer that does the arithmetical calculations.
(a) OS
(b) ALU
(c) CPU
(d) Memory
17. In word processing, an efficient way to move the 3-rd paragraph to place it after the 5th paragraph is:
(a) Copy and paste
(b) Copy, cut and paste
(c) Cut, copy and paste
(d) Cut and paste


18. A set of choices on the screen is called a(n):
(a) Menu
(b) Template
(c) Action plan 

(d) Editor
19. Which justification aligns the text of a document on the both left and right side margins?
(b) Justify
(a) Right
(c) Both sides
(d) Balanced


20. When a computer prints report, this output is called:
(a) Program
(b) Soft Copy
(c) Hard Copy 

(d) Execution
Answers: 



1 (b) 2(c) 3 (d) 4 (a) 5(d)
6(d) 7(a) 8(c) 9(b) 10(c) 
11(c) 12(b) 13(d) 14(b) 
15(d) 16(b) 17(d) 18(a) 19(b) 20(c)

--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com
Read more...

Department Test 4 Legal Assistant

0 comments
TIME TABLE & SYLLABUS FOR DEPARTMENTAL TEST(OMR) FOR LEGAL ASSISTANT
-----------------
Date & Time of Test :-
26 - 11 - 2014

Name of Exam Part/Paper  :-  
The Kerala Stamp Act .................... (10 AM - 12 PM & The Indian Limitation Act ..............
Note : Paper I and Paper II of Part II unified to a single paper as mentioned above. 
Part II 
Paper I 
The Kerala Stamp Act, 1959. 
The Kerala Court Fee and Suits Valuation Act, 1960. 
Paper II 
The Indian Limitation Act, 1963. 
The Kerala Civil Court Act, 1957. 
The Kerala High Court Act, 1959 and The Small Cause Courts Act (Act VII of 1957)

--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com
Read more...
Friday, 24 October 2014

PSC Examination Expected Questions - 218

0 comments
PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------
1. The computer memory which is essentially empty is:
(a) R A M
(b) ROM
(c) Floppy disc 

(d) Mouse
2. Paint brush belong to:
(a) Accessories group
(b) Application group
(c) Main group
(d) None of these
3. Which of the following is not a high level language?

(a) BASIC 
(b) ASSEMBLY
(c) PASCAL 

(d) FORT R A N
4. Multiplication in computer is done by:
(a) Reverse division
(b) Repeated addition
(c) Reverse subtraction
(d) None of the above
5. Which of the following is a virus?
(a) Worm
(b) Trojan horse
(c) File Infector 

(d) All of these
6. Where is disc put in a computer?
(a) in the modem
(b) in the hard drive
(c) in the CPU
(d) In the disc drive
7. DOS is :
(a) Single user operating system
(b) Multiuser OS
(c) Multithreaded OS
(d) None of these
8. Co-axial cables are widely used in:
(a) Telephone networks
(b) Cable TV networks
(c) Both in telephone and Cable
TV networks
(d) Computer networks
9. Which of the following is not a programming language?
(a) COBOL

(b) FORTRAN
(c) LOTUS 

(d) None of these
10. In network terminology
‘SAP’ refers to:
(a) Secured application
(b) Service access points
(c) Simple access protocol(d)
Service access protocol
11. Which of the following Excel charts represents only one value for each variable?
(a) Function
(b) Line
(c) Pie
(d) Bar
12. The main directory of a disc is called:
(a) Root
(b) Sub
(c) Folder
(d) Network
13. The mother board is also known as:
(a) Computer board
(b) System device
(c) Central Board
(d) System board
14. To move data from one part of the document to another, the following is used:
(a) Cut and Paste
(b) Copy and Paste
(c) Cut and Delete
(d) Copy and Undo
15. Which of the following is a hardware but not a software?
(a) Excel 

(b) Operating system
(c) Power point 

(d) Mouse
16. An error in a computer program:
(a) Bug
(b) Power failure
(c) Virus
(d) Crash
17. One advantage of dial up internet access is:
(a) Itutilises broadband

b) It is Indian (c) It uses router
(d) It utilises existing telephone service
18. The task bar is located—
(a) on the Start menu
(b) at the bottom of the screen
(c) on the Quick Launch toolbar
(d) at the top of the screen
19. What is a modem connected to?
(a) Processor 

(b) Mother board
(c) Printer
(d) Phone line
20. An email account includes a storage area, often called
a(n)—
(a) attachment 

(b) hyperlink
(c) mailbox
(d) IP address
Answers: 

1 (b) 2(b) 3 (b) 4 (b) 5(d)
6(d) 7(a) 8(c) 9(c) 10(b)
11(c) 12(a) 13(d) 14(a) 
15(d)16(a) 17(d) 18(b) 19(d) 20 (c)
--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com
Read more...
Thursday, 23 October 2014

PSC Examination Expected Questions - 217

0 comments
PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------

1. Who authored ‘In search of Gandhi”? 
(a) Louis Fischer 
(b) R.K.Narayan 
(c) Richard Attenborogh 
(d) None of these
2. In which language Gandhiji started the weekly ‘Young India’?
(a) English
(b) Marathi
(c) Hindi
(d) Gujarati
3. What was the age of Gandhiji when he reached India from South Africa
in 1915?
(a) 45
(b) 55
(c) 50
(d) 61
4. ‘After me, he will speak my language’ Gandhiji made this statement on 15th January, 1941 before AICC, intending:
(a) C.Rajagopalachari
(b) Sardar Patel
(c) Jawaharlal Nehru

(d) None of these
5. In which jail the assassins of Gandhiji were executed?
(a) Pune
(b) Mumbai
(c) Ambala
(d) Kolkata


6. The session of INC which approved the non-cooperation movement of Gandhiji was held at:
(a) Nagpur
(b) Kolkata
(c) Lucknow
(d) Belgaum
7. Who said “ Satyagraha is the tool of strong people”?
(a) Vinoba Bhave
(b) Jawaharlal Nehru
(c) Vinoba Bhave
(d) Mahathma Gandhi
8. Which food was advised to Gandhiji by his childhood friend Mehtab in order to get power?
(a) Egg
(b) Milk
(c) Meat
(d) Fish
9. Who coined the term ‘Satyagraha’?
(a) Tagore
(b) Gandhiji
(c) Gokhale
(d) BG Tilak
10. In which year Gandhiji was elected as the president of All India Home Rule League?
(a) 1918
(b) 1919
(c) 1920
(d) 1921


11. During which war Gandhi organised Indian Ambulance Corps to help the British?
(a) Boer War
(b) First World War

(c) Second World War
(d) None of these
12. In which year All India rural industries organisation was brought into existence under the patronage of Gandhiji?
(a) 1934
(b) 1935
(c) 1936
(d) 1937
13. Who was known as ‘Saint of Sabarmati”?
(a) Vinoba Bhave
(b) Mahathma Gandhi
(c) Mahadev Desai
(d) Jamnalal Bajaj
14. W hat was the old name Porbander, the birth place of Gandhiji?
(a) Karnavati
(b) Sudamapuri
(c) Patliputra
(d) Gandhara
15. In which organisation gandhiji became a member when he was a student in England?
(a) Vegetarian congress
(b) Vegetarian Society
(c) Vegetable Association
(d) Fabian Society


16. In 1922 Gandhiji was sentenced for —— years imprisonment.
(a) 14
(b) 6
(c) 3
(d) 4
17. In which Jail Gandhiji started the writing of his autobiography?
(a) Ambala
(b) Thihar
(c) Pune

(d) Yerwada
18. Belgaum where the INC session in which Gandhiji presided was held is in the state of:
(a) Gujarat
(b) Rajastan
(c) Maharashtra
(d) Karnataka


19. Which song was sung by Gandhiji and his followers during the Dandi March?
(a) Raghupati Raghava Rajaram
(b) Vaishnava Janato
(c) Vande Mataram
(d) Sare Jaham Se Achcha
20. Madanlal made an attempt to assassinate Gandhiji on 20th
January 1948 at:
(a) Kolkata
(b) Mumbai
(c) Pune
(d) New Delhi



Answers: 
1 (c) 2(a) 3 (a) 4 (c) 5(c)
6(b) 7(d) 8(c) 9(b) 10(c) 11(a)
12(a) 13(d) 14(b) 15(b) 16(b)
17(b) 18(d) 19(a) 20(d)

--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com
Read more...
Tuesday, 21 October 2014

PSC Examination Expected Questions - 216

0 comments
PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------
1. Who authored 'Mathavilasaprahasanam'?
Answer :- Mahendravarman I

2. Which event in Buddha's life is symbolised by Stupa?
Answer :- Mahaparinirvana

Do you Know ? :- The hotest part of the gas flame is known as ? 

3. Who wrote 'Essays on Gita' and 'Life Divine'?
Answer :-Aurobindo Ghosh

4. The Mauryan emperor who gave attention to Municipal administration?
Answer :- Chandragupta Maurya

5. The Viceroy when Rowlatt Act was passed?
Answer :- Lord Chelmsford

Do you Know ? :- First woman Legislative Assembly Member of Kerala

6. Who led Adi Brahma Samaj after schism in Brahma Samaj?
Answer :- Dbendranath Tagore

7. Who launched the journal 'Pakhtoon'?
Answer :- Khan Abdul Ghaffar Khan

8. Whom the British called 'The Father of Indian Unrest'?
Answer :- Bal Gangadhar Thilak

Do you Know ? :- Insufficient blood supply in human body is referred as?

9. In 1878, some of the followers left the organisation led by Keshav Chandra Sen and formed new organisation named Sadharana Brahma Samaj. Who among the following was the leader of it?
Answer :- Anand Mohan Bose


10. The author of 'Unhappy India'?
Answer :- Lal Lajpath Rai 
--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com
Read more...
Monday, 20 October 2014

PSC Examination Expected Questions - 215

0 comments
PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------

1. Who formed the Widow Remarriage Association in Poona?
Answer :- Dhondo Keshav Karve

2.Who wrote 'India Divided'?
Answer :-Dr.Rajendraprasad

3. Guru Nanak was born in?
Answer :-  1469

4. Who is known as the father of Indian Politics and Economics?
Answer :- Dadabhai Navroji


5. In which year Gandhiji established Sabarmati Ashram?
Answer :- 1917

6. Gandhiji conducted his first Satyagraha in South Africa to protest against?
Answer :- Asiatic Law Amendment Ordinance Bill

7. Who is regarded as the first great leader of modern India?

Answer :- Raja Ram Mohan Roy

8. Who became the first President of Indian National Congress for the longest continuous period before independence?
Answer :- Maulana Abdul Kalam Azad

9. The number of mandalas in Rig Veda?
Answer :- 10

10. Who founded Bharatiya Vidya Bhavan?
Answer :- K.M.Munshi 
--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com
Read more...
 
Kerala PSC Helper © 2014 | Designed By KPSCH Templates