Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 218

PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------

1. The computer memory which is essentially empty is:
(a) R A M
(b) ROM
(c) Floppy disc 

(d) Mouse
2. Paint brush belong to:
(a) Accessories group
(b) Application group
(c) Main group
(d) None of these
3. Which of the following is not a high level language?

(a) BASIC 
(b) ASSEMBLY
(c) PASCAL 

(d) FORT R A N
4. Multiplication in computer is done by:
(a) Reverse division
(b) Repeated addition
(c) Reverse subtraction
(d) None of the above
5. Which of the following is a virus?
(a) Worm
(b) Trojan horse
(c) File Infector 

(d) All of these
6. Where is disc put in a computer?
(a) in the modem
(b) in the hard drive
(c) in the CPU
(d) In the disc drive
7. DOS is :
(a) Single user operating system
(b) Multiuser OS
(c) Multithreaded OS
(d) None of these


8. Co-axial cables are widely used in:
(a) Telephone networks
(b) Cable TV networks
(c) Both in telephone and Cable
TV networks
(d) Computer networks
9. Which of the following is not a programming language?
(a) COBOL

(b) FORTRAN
(c) LOTUS 

(d) None of these
10. In network terminology
‘SAP’ refers to:
(a) Secured application
(b) Service access points
(c) Simple access protocol(d)
Service access protocol
11. Which of the following Excel charts represents only one value for each variable?
(a) Function
(b) Line
(c) Pie
(d) Bar


12. The main directory of a disc is called:
(a) Root
(b) Sub
(c) Folder
(d) Network
13. The mother board is also known as:
(a) Computer board
(b) System device
(c) Central Board
(d) System board
14. To move data from one part of the document to another, the following is used:
(a) Cut and Paste
(b) Copy and Paste
(c) Cut and Delete
(d) Copy and Undo
15. Which of the following is a hardware but not a software?
(a) Excel 

(b) Operating system
(c) Power point 

(d) Mouse
16. An error in a computer program:
(a) Bug
(b) Power failure
(c) Virus
(d) Crash


17. One advantage of dial up internet access is:
(a) Itutilises broadband

b) It is Indian (c) It uses router
(d) It utilises existing telephone service
18. The task bar is located—
(a) on the Start menu
(b) at the bottom of the screen
(c) on the Quick Launch toolbar
(d) at the top of the screen
19. What is a modem connected to?
(a) Processor 

(b) Mother board
(c) Printer
(d) Phone line
20. An email account includes a storage area, often called
a(n)—
(a) attachment 


(b) hyperlink
(c) mailbox
(d) IP address
Answers: 

1 (b) 2(b) 3 (b) 4 (b) 5(d)
6(d) 7(a) 8(c) 9(c) 10(b)
11(c) 12(a) 13(d) 14(a) 
15(d)16(a) 17(d) 18(b) 19(d) 20 (c)
-
RELATED IT POSTS
123456789101112, 13, 14, 15... >
-------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top