Navigation

Information Technology Quiz - 1

-->


1. Which of the following is not true about computer files?
The computer mouse was invented by Turing Awar...
The computer mouse was invented by Turing Award laureate Doug Engelbart, B. Eng. 1952, Ph.D. 1955 (Photo credit: Wikipedia)
(a)They are collections of data saved to a storage medium
(b) Every file has a filename
(c) A file extension is established by the user to indicate the computer on which it was saved
(d) All files contain data

2. Periferal devices such as printers and plotters are considered to be:
(a)Hardware 
(b) Software
(c) Data 
(d)Information

3. Which part of the computer can display the user’s work?
(a) Mouse 
(b) Keyboard
(c) Disc drive 
(d) Monitor


4. The software tools that enable a user to interact with a computer for specific purposes are known as:
(a) Hardware
(b) Network software
(c) Shareware
(d) Applications

5. Which of the following is a secondary memory device?
(a) Keyboard 
(b) Disc
(c) ALU 
(d) Mouse

6. The pattern of printed lines in most products are called:
(a) Prices 
(b) Stripping
(c) Scanners 
(d) Bar Codes

7. Generally, you access the Recycle Bin through an icon located—
(a) on the desktop
(b) on the hard drive
(c) on the shortcut menu
(d) in the Properties dialog box

8. The term related to sending data to a satellite:
(a) downlink 
(b) modulate
(c) demodulate 
(d) uplink

9. Once information is input into a computer, it becomes—
(a) objects 
(b) data
(c) ideas
(d) facts

10. ——Is the heart of a network of terminals,which allow people to work all the same time on the same data?
(a) Super computer
(b) Mini computer
(c) Personal computer
(d) Mainframe computer

11. Holding the mouse button down while moving an object or text is known as:
(a) Moving 
(b) Dragging
(c) Dropping 
(d) Highlighting
12. ____helps to capture raw data and to enter in computer system.
(a) CPU 
(b) Integrated unit
(c) Input device
(d) Mother Board

13.Documents converted to ____ can be published to the Web:
(a) A .doc file 
(b) http
(c) Machine language
(d) HTML

14. The following all are mobile computing devices such as:
(a) Notebook computers
(b) Cellular telephones
(c) Digital scanners
(d) Personal Digital Assistants

15. Though many programmes can be opened at the same time, yet only ____ program cab be active at a time.
(a) Four 
(b) Three
(c) Two 
(d) One

16. CD ROM stands for:
(a) Compactable Read Only Memory
(b) Compact Data Read
(c) Compactable Disc Read Only Memory
(d) Compact Disc Read Only Memory

17.ASCII stands for:
(a) America Stable Code for International Exchange
(b) America Stable Case for International Exchange
(c) America Standard Code for Information Exchange
(d) America Standard Code for Interchange Information
18. Input, output, and processing devices grouped together represent a(n)—
(a) mobile device
(b) information processing cycle
(c) circuit board
(d) computer system

19. Chief component of first generation computers was:
(a) Transistors
(b) Vacuum Tubes and Valves
(c) Semi Conductors
(d) None of these

20. Computers that are portable and convenient to users for travel are known as:
(a) Super computers
(b) Planners
(c) Mini computers
(d) Lap Tops

Answers: 
1 (c) 2(a) 3 (d) 4 (d) 5(b) 6(d) 7(a) 8(d) 9(b) 10(d)
11(b) 12(a) 13(d) 14(c) 15(d) 16(d) 17(c) 18(d) 19(b) 20(d)


RELATED IT POSTS
123456789101112, 13, 14, 15... >
Subscribe by E-mail & get free updates of these informations straight to your inbox!

Don't Forgot to Activate the link send into your e-mail.Thease e-mails are Delivered by FeedBurner
Your email address will not be shared with anyone
-->
Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: