Navigation

Information Technology Quiz - 2

-->


1. A computer program consists of:
The 536,870,912 byte (512×2 20 ) capacity of t...
RAM modules is stated as "512 MB" on the label. (Photo credit: Wikipedia)
(a) System flowchart
(b) Algorithms written in computer’s language
(c) Program 
(d) Discrete logical steps

2. Hard disc is logically organised as:
(a) Tracks 
(b) Cylinders
(c) Cylinders& Sectors 
(d) Both (1) and (2)

3. A special storage register associated with the Arithmetic Logic Unit is:
(a) CPU 
(b) Accumulator
(c) Primary store 
(d) Auxiliary store


4. Class members are ____ by default:
(a) private 
(b) protected
(c) public 
(d) None of these
5. Which of the following is not an advantage of Dynamic RAMs?
(a) High Density 
(b) Low cost
(c) High speed 
(d) No need for memory refresh

6. Computers use the ____ number system to store data and perform calculations:
(a) binary 
(b) octal
(c) decimal 
(d) hexadecimal

7. Which of the following is a program that uses a variety of different approaches to identify and eliminate spam?
(a)Directory search 
(b) Anti spam program
(c) Web server 
(d) Web storefront

8. A ‘D.V.D.’ is an example of:
(a)Hard disc 
(b) Optical disc
(c) Input device 
(d) Solid state storage device
9. The portion of a disc that contains no stored data, but may contain latent data is called:
(a) RAM Slack 
(b) A Cluster
(c) Swap space 
(d) Unallocated space

10. The name of the location of a particular piece of data is its____.
(a)Memory name 
(b) Address
(c) Storage site 
(d) Data location

11. A personal computer is designed to meet the computing needs of 
(a) Individual 
(b) Department
(c) Company 
(d) City

12. Which of the following standards is followed in India?
(a) IFIP 
(b) CCITT 
(c) ISO 
(d) ANSI

13. An association of several entities in an entryrelation model is called:
(a) Tuple 
(b) Record

(c) Relationship 
(d) Field

14. Which of the following is not a goal of computer network?
(a) Resource sharing 
(b) Low reliability
(c) Load sharing
(d) To avoid physical movement

15. Hacker is a person:
(a)Who spends hours at a computer and enjoys doing so
(b) Who repairs a computer
(c) Who designs the software which are threat to the system

16. Help Menu is available at which button?
(a)End 
(b) Start
(c) Turnoff 
(d) Restart

17. The ____ tells the rest of the computer how to carry out a program’s instructions.
(a)ALU 
(b) System Unit
(c) Control Unit 
(d) Motherboard

18. The ____ folder retains copies of messages that you have started but are not yet ready to send:
(a) Drafts 
(b) Outbox
(c) Address book 
(d) Sent items

19. Connection or link to other documents or Web Pages that contains related information is called:
(a) Dial up 
(b) E-commerce
(c) Hyperlink 
(d) Domain name

20. The computer abbreviation KB usually means:
(a) Key Block 
(b) Key Byte 
(c) Kit Bit
(d) Kilo Byte

Answers: 1 (b) 2(c) 3 (d) 4 (a) 5(c)6(a) 7(b) 8(b) 9(a)  10(b)11(a) 12(b) 13(c) 14(b) 15(c) 16(b) 17(c)  18(a) 19(c) 20(d)

RELATED IT POSTS
123456789101112, 13, 14, 15... >

Subscribe by E-mail & get free updates of these informations straight to your inbox!

Don't Forget to Activate the link send into your e-mail.Thease e-mails are Delivered by FeedBurner
Your email address will not be shared with anyone
-->

Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412