.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS

Sunday, 24 September 2017

FIREMAN 2017 Answer Key Part 3

KERALA STATE BEVERAGES (MANUFACTURING & MARKETING ) CORPORATION LIMITED FIREMAN Answer Key | Kerala PSC FIREMAN Examination Answer Key | PSC FIREMAN Answer Key | KPSC FIREMAN Answer Key | FIREMAN Examination Answer Key 2017 | FIREMAN Answer Key 2017 | FIREMAN Examination SEPTEMBER 23 Answer Key | FIREMAN SEPTEMBER 2017 Answer Key | FIREMAN SEPTEMBER 23 Answer Key | Answer Key of FIREMAN | Kerala PSC Question Paper Code 110/2017 Answer | PSC Question Paper Code 110/2017 Answer | FIREMAN Question Paper Code 110/2017 Answer | Kerala PSC FIREMAN Question Paper Code 110/2017 Answer |
Keralapschelper.com is presenting the Answer Key of FIREMAN in KERALA FIRE FORCE Department Examination Answer key will be available through this Website aftre the examination time. Official Answer Key Provisional Published, Final Answer Key Published soon. You can also check the same from the following link.
Notification Details 
Category No: /2016
Department :- KERALA FIREFORCE
Name of Post :- FIREMAN
Question Paper Code :- 110/2017
Date: 24-09-2017 Saturday
Time :- 01.30 PM to 03.15 PM.
Maximum Marks:- 100
Exam Duration:- 1 hour 15 minutes
Medium of Questions: English
Questions with Answer
51. Which of the following belongs to antipyretics?
Answer :-Paracetamol


52. Bauxite ore is concentrated by which process?
Answer :- Magnetic Seperation

53. Pick out the substance having more specific heat capacity.
Answer :- Water

54. Choose the electromagnetic radiation having maximum frequency.
Answer :- Gamma rays

55. The most electronegative element in Periodic table is
Answer :- Flourine

56. The scattering of light by colloidal particle is called
Answer :- Tyndall Effect

57. Water gas is a mixture of
Answer :- CO & H2

58. The planetory model of atom was proposed by
Answer :- Rutherford

59. Transition elements are elements of
Answer :- D Block

60. Which one of the following is an example of renewable source of energy.
Answer :- Solar Energy

61. The value of 1.8 + 3.4 / 0.2 - 0.6 * 0.3
Answer :- 18.62

62. 2/5 of a rupee = .......... paise
Answer :-40 63. If 8X-1 = 2X+5, then X is
Answer :-4

64. The average of 5 items is X and if each item is increased by 4, which is the new average?
Answer :- (x+4)

65. The angle in a triange are in the ratio 1:2:3. The possible values of angles are
Answer :- 30, 60, 90

66. A person sells 36 oranges per rupee and incurs a loss of 4%. Find how many per rupee to be sold to have a gain of 8%.
Answer :-30

67. If a = 1, b= 2 then which is the value of ab+ ba
Answer :-3

68. A certain sum of money amounts to 5/4 of itself in 5 years. Find the rate percent per annum.
Answer :-51

69. If X% of 24 is 64, find X.
Answer :-266 2/3 70. A cylinder with base radius of 8 cm and height of 2 cm is melted to form a cone of height 6 cm. Find the radius of the core.
Answer :-8

71. Which among the following will continue the pattern in the series 6, 11, 21, 36, 56, ?
Answer :-81

72. [(-4) * (-9) * (-25)] / [(-2) * (-3) * (-5)]
Answer :-30

73. River : Dam :: Traffic : ?
Answer :- Signal

74. Find the odd one [PRT, HJL, KMO, BDF]
Answer :-KMO

75. In a certain language THEN is coded as RLBS. For what word AEPJ is coded?
Answer :-CASE

PART 1PART 2PART 3PART 4

1 comment: