.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS

Sunday, 24 September 2017

FIREMAN 2017 Answer Key Part 1

KERALA STATE BEVERAGES (MANUFACTURING & MARKETING ) CORPORATION LIMITED FIREMAN Answer Key | Kerala PSC FIREMAN Examination Answer Key | PSC FIREMAN Answer Key | KPSC FIREMAN Answer Key | FIREMAN Examination Answer Key 2017 | FIREMAN Answer Key 2017 | FIREMAN Examination SEPTEMBER 23 Answer Key | FIREMAN SEPTEMBER 2017 Answer Key | FIREMAN SEPTEMBER 23 Answer Key | Answer Key of FIREMAN | Kerala PSC Question Paper Code 110/2017 Answer | PSC Question Paper Code 110/2017 Answer | FIREMAN Question Paper Code 110/2017 Answer | Kerala PSC FIREMAN Question Paper Code 110/2017 Answer |
Keralapschelper.com is presenting the Answer Key of FIREMAN in KERALA FIRE FORCE Department Examination Answer key will be available through this Website aftre the examination time. Official Answer Key Provisional Published, Final Answer Key Published soon. You can also check the same from the following link.
Notification Details 
Category No: /2016
Department :- KERALA FIREFORCE
Name of Post :- FIREMAN
Question Paper Code :- 110/2017
Date: 24-09-2017 Saturday
Time :- 01.30 PM to 03.15 PM.
Maximum Marks:- 100
Exam Duration:- 1 hour 15 minutes
Medium of Questions: English

Questions with Answer
1. Author of the book 'Punjabi Century'
Answer :- Prakash Tandon


2. It is situation in which the rains falls for a period and the little rain is not properly distributed to a particular area.
Answer :- Meteorological Drought

3. Planting of trees for commercial and non-commercial purpose is:
Answer :- Community Forestry

4. English education started in Travancore at the time of:
Answer :- Swathi Thirunal

5. .............. is not a Martial art in Kerala
Answer :-Panchavadyam

6. The railway station, Venkittanarasimharajuvaripetta is in
Answer :-Andhra Pradesh

7. Krishnadevaraya belongs to ............. dynasty.
Answer :-Thuluva

8. The Ain-i-Akhari is made up of five books. The first book is called
Answer :-Manzil Abadi

9. Payaswini puzha is the tributary of:
Answer :- Chandragiri Puzha

10. The district, Kasargod came into being in
Answer :- 1984

11. The first Five Year Plan in India initially provided for a total outlay of
Answer :-2069 crores

12. ............... is the pilgrimage to the burial place of Sufi Saints.
Answer :-Ziyarat

13. Khalsa Panth is related to
Answer :- Guru Govind Singh

14. The second agitation organized by Gandhi against the British Government in India
Answer :-Non Cooperation

15. Leader of Kurichiar Revolt of 1812?
Answer :-Ramanambi
16. The oldest stock exchange of Asia
Answer :-Bombay Stock Exchange

17. ........... is a branch of science that aims to learn about human abilities and limitations and apply this learning to improve peoples interactions with products, ssytems and environment.
Answer :-Ergonomics

18. Who propounded a new theory, the factor Endowment theory in connection with international trade?
Answer :-Bertil Ohlin

19. 'Planning is conscious and deliberate choice of economic priorities by some public authority'. these are the words of:
Answer :-Barbara Wootton
20. The Government of India appointed a planning commission in:
Answer :-1950

21. Indian Constitution guarantees its citizens to assemble peacefully and without arms as per Article
Answer :- 19 (1) b

22. Micro plastics are pollutants of increasing environmental concern with particle size of less than:
Answer :- 5 mm

23. Annual Financial Statements is mentioned in the Article ...... of Indian Constitution.
Answer :-112

24. ............. provides that all minorities whether based on religion or language, shall have the right to establish and administrate educational institutions of their choice.
Answer :-Article 30

25. Rangaswamy Cup is related with:
Answer :-Hockey

PART 1PART 2PART 3PART 4

No comments:

Post a Comment