.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS

Sunday, 24 September 2017

FIREMAN 2017 Answer Key Part 2

KERALA STATE BEVERAGES (MANUFACTURING & MARKETING ) CORPORATION LIMITED FIREMAN Answer Key | Kerala PSC FIREMAN Examination Answer Key | PSC FIREMAN Answer Key | KPSC FIREMAN Answer Key | FIREMAN Examination Answer Key 2017 | FIREMAN Answer Key 2017 | FIREMAN Examination SEPTEMBER 23 Answer Key | FIREMAN SEPTEMBER 2017 Answer Key | FIREMAN SEPTEMBER 23 Answer Key | Answer Key of FIREMAN | Kerala PSC Question Paper Code 110/2017 Answer | PSC Question Paper Code 110/2017 Answer | FIREMAN Question Paper Code 110/2017 Answer | Kerala PSC FIREMAN Question Paper Code 110/2017 Answer |
Keralapschelper.com is presenting the Answer Key of FIREMAN in KERALA FIRE FORCE Department Examination Answer key will be available through this Website aftre the examination time. Official Answer Key Provisional Published, Final Answer Key Published soon. You can also check the same from the following link.
Notification Details 
Category No: /2016
Department :- KERALA FIREFORCE
Name of Post :- FIREMAN
Question Paper Code :- 110/2017
Date: 24-09-2017 Saturday
Time :- 01.30 PM to 03.15 PM.
Maximum Marks:- 100
Exam Duration:- 1 hour 15 minutes
Medium of Questions: English
Questions with Answer
26. Present Chief Minister of Utter Pradesh
Answer :-Yogi Adityanath


27. World Book Day is:
Answer :-23rd April

28. ............... is an initiative taken up by the Government of Kerala in a mission mode to restructure and revamp the public health system.
Answer :-Aardram

29. The real name of film actor Chiranjeevi
Answer :-K.Sivasankara Varaprasad

30. P.K.Mahanta was the Chief Minister of
Answer :-Assam

31. Vivekodayam [Journal] is related to
Answer :-Kumaranasan

32. Venganoor is the birth place of
Answer :-Ayyankali

33. Thatwaprakashika Ashram was founded by
Answer :-Vagbhadananda

34. First President of Travancore Devaswom Board
Answer :-Mannath Padmanabhan

35. Founder of Travancore Muslim Maha Sabha
Answer :- Vakkom Abdul Khadar Moulavi

36. First Nuclear Reactor in India
Answer :- Apsara

37. Author of the book 'After the First Three Minutes'.
Answer :- Thanu Padmanabhan

38. Father of Indian Ecology
Answer :- R.Mishra

39. The first American Astronaut conducted a 'Space Walk'
Answer :- Edward White

40. Amitab Bachan elected to Indian Parliament form
Answer :- Allahabad
41. The heart of a healthy man beats normally per minute.
Answer :-70-80 times

42. Mangroves have special type of roots
A] Pneumatophores
B] Stilt and proproots
C] Horizontal and knee roots
D] All of the above
Answer :- All the above

43. Wildlife (Protection) Act of India was enacted on
Answer :- 1972

44. A disease spread through contact with soil is
Answer :-Tetanus

45. The young chicken raised specifically for meat are called.
Answer :-Broilers
46. Vitamin which is most likely to become deficient in alcoholics is
Answer :-Thiamine

47. Organ of Corti occurs in
Answer :- Internal ear

48. Xerophthalmia in man is caused by the deficiency of
Answer :- Vitamin A

49. World Biodiversity Day is
Answer :-N.A [World Bio-diversity Day - May 22]

50. The first National Park established in India was
Answer :- Jim Corbett

PART 1PART 2PART 3PART 4

1 comment:

  1. What will be tne expected cutoff mark for FIREMAN AND RESCUE TRAINEE 2017 ?

    ReplyDelete