Kerala PSC Company Corporation Assistant Previous Question Paper 2018 (Part - 3)

The Kerala Public Service Commission conducted an OMR Examination for the Candidates those who applied for the post of JUNIOR ASSISTANT / CASHIER / ASSISTANT GRADE 2 / CLERK GRADE 1 / TIME KEEPER GRADE 2 / JUNIOR CLERK etc.. in COMPANY/CORPORATION DEPARTMENT.
QUESTIONS AND ANSWERS
51. Arrange the following words and pharses in the proper sequence to create a meaningful sentence
(A) plenty ; (B) there are ; (C) of fish ; (D) in the river
Answer :- B,A,C,D

52. Fill in the blanks with the correct tense form : "John and his friend ________ for ten minutes."
Answer :- have been gossiping

53. Fill in the blanks with suitable articles : "______ Rajadhani is one of _______ grandest trains in India."
Answer :- the, the

54. What is the term used to describe a group of fish?
Answer :- School

55. Fill in the blank space with a suitable answer from those given below : "Either my shoes or your coat _____ always on the floor."
Answer :- is

56. Identify the correct spelling from those given below:
Answer :- Symmetry

57. Fill in the blank space with the correct phrasal verb : "When the bomb ______ everyone ran helter skelter."
Answer :- went off

58. Identify the antonym of the underlined word : "The young gallant, Lochinvar rode in on his steed."
Answer :- coward

59. Substitute one word for the underlined phrase : He joined the College to study the branch of science that deals with the study of heavenly bodies."
Answer :- astronomy

60. Complete the proverb : "An idle mind is the ........................."
Answer :- devil's workshop

61. വിപരീതപദം എന്ത്? വികാസം
Answer :- സങ്കോചം

62. സമാനപദം കണ്ടെത്തുക : ബന്ധുരം
Answer :- മനോഹരം

63. സ്ത്രീലിംഗം എഴുതുക : കവി
Answer :- കവയിത്രി

64. പിരിച്ചെഴുതുക : കാവ്യോപകരണം
Answer :- കാവ്യ+ഉപകരണം

65. കടങ്കഥയുടെ ഉത്തരം : 'അമ്മ കറുത്തീട്ട്, മകൾ വെളുത്തീട്ട്, മകളുടെ മകളോ സുന്ദരിക്കോത
Answer :- വെള്ളിലംതാളി

66. പാദശുദ്ധി വരുത്തുക : യഥോചിതാം
Answer :- യഥോചിതം

67. വാക്യശുദ്ധി വരുത്തുക : വേറെയും പല ഉള്ളൂരിന്റെ കൃതികൾ എന്റെ കൈവശമുണ്ട്.
Answer :- ഉള്ളൂരിന്റെ വേറെയും പല കൃതികൾ എന്റെ കൈവശമുണ്ട്

68. തന്നിരിക്കുന്ന പദത്തിന്റെ മലയാള പരിഭാഷ എന്ത് : Compliment
Answer :- പ്രശംസ

69. ഒറ്റപ്പദമാക്കുക : ദശരഥന്റെ പുത്രൻ
Answer :- ദാശരഥി

70. പര്യയപദം എന്ത് : സിംഹം
Answer :- കേസരി

71. Which is the following programming language is classified as low level language?
Answer :- MASM

72. DES stands for
Answer :- NA

73. The program that monitors users activity on Internet and transmit that information in background to somewhere else is termed as
Answer :- Spyware

74. The process of recovering deleted and damaged files from criminal's computers comes under:
Answer :- Computer Forensics

75. HTML is an acronym for:
Answer :- Hyper Text Markup Language

Comments

Popular Posts