Kerala PSC Company Corporation Assistant Previous Question Paper 2018 (Part - 4)

Share it:
The Kerala Public Service Commission conducted an OMR Examination for the Candidates those who applied for the post of JUNIOR ASSISTANT / CASHIER / ASSISTANT GRADE 2 / CLERK GRADE 1 / TIME KEEPER GRADE 2 / JUNIOR CLERK etc.. in COMPANY/CORPORATION DEPARTMENT.
QUESTIONS AND ANSWERS
76. The brain of a Computer System is
Answer :- Central Processing Unit

77. An input device that interprets pencil/Pen marks on paper media is
Answer :-Optical Mark Reader

78. The term phishing is
Answer :- An attempt to obtain sensitive information from the computer system

79. IT Act in India was amended in
Answer :- 2008

80. "URL" stands for
Answer :- Uniform Resource Locator


81. 2 a+b = 4 X 8 X 16, then (a+b)2 = ??
Answer :- 81

82. If by selling an article for ₹360, Ramu gain 20%. Find his cost price
Answer :- 300


83. Simplify
Answer :- 200

84. The value of 6 0.75 X 7 0.75 X (42)0.25
Answer :- 42

85. If the perimeter of a cube is 40 cm, its area is _________
Answer :- NA

86. The average of 14, 11, 8, x , 19 is 13. The value of x is _____
Answer :- 13

87. which is the largest among the following?
3/4 ; 5/8 ; 9/13 ; 5/9
Answer :- 3/4

88. If 81 = 9, then 0.81 + 0.0081 =
Answer :- 0.99

89. If a:b = 2:3, b:c = 4:5, then a:b:c=??
Answer :- 8:12:15

90. If 20% of a number is 140, then 16% of that number is _____
Answer :- 112

91. The average of seven consecutive numbers is 26, The largest amoung these is
Answer :- 81

92. Rekha is taller than Asha, Deepa is as tall as Priti. Supriya is shorter than Veena. Sita is taller than Asha, Veena is shorter than Deepa. Who is the shortest?
Answer :-

93. Cow is related to Calf in the same way as Kangaroo is related to

Answer :- Joey

94. Find the missing number in the series : 5, 10, 17, ____, 37, 50, 65
Answer :- 26

95. In a row of boys Manu who is 8th from the left and Siju who is 9th from the right interchange their seats. Now manu becomes 15th from left. How many boys are there in the row?
Answer :- 23

96. Code for GATE is ETAG, then the code for SLATE will be
Answer :- ETALS

97. Arjun walks 2 kms northwards and then he turns right and move 3 kms. He again turned right and goes 2 kms and turns his left and started walking strainght. In which direction he is walking now?
Answer :- East

98. Raj can do a piece of work in 5 hours. Hari and Siva can do it in 3 hours. Raj and Shiva can do it in 4 hours. How long will Hari take to do it?
Answer :- NA

99. How many words can be formed from INDEPENDENCE without changing the order of letters and using each letter once?
Answer :- 3

100. Pointing to a women a man said "Her father is the only son of my father". How is the man related to that women?
Answer :- Father

Share it:

Solved Question Papers

Post A Comment:

0 comments: