.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS

Tuesday, 10 May 2016

Current Affairs for University Assistant Examination 2016 - 04

Current Affairs 2016 for PSC | Current Affairs 2016 for PSC | Current Affairs 2016 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2016 for PSC Exams | Current Affairs 2016 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz 2016 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
--------------------------------
31. Who became the first women in India to head a paramilitary force?
Answer :- Archana Ramasundaram (She is the Director General of the Sashatra Seema Bal)


32. Who won the Under 19 World Cup Cricket title?
Answer :- West Indies (They defeated India in the final)

33. Who won the Player of The Year Awards by the International Hockey Federation?
Answer :- Robert Van der Hirst

34. Where was the 103rd Indian Science Congress held?
Answer :- Mysore

35. New Indian Ambassador to Saudi Arabia?
Answer :- Ahmed Javed

36. Who won the singles title in the Chennai Tennis Tournament?
Answer :- Stanislas Wawarinka

37. Which movie was named the best children's film at the Berlin International Film Festival?
Answer :- Ottal (Directed by Jayaraj)

38. Which Japaneses city hosted the 2016 G-7 Foreign Ministers Meeting?
Answer :- Hiroshima

39. Highest civilian honor of Saudi Arabia?
Answer :- Abdulaziz Sash

40. Which Indian was appointed as the United Nations Advisor on Human Rights and Business?
Answer :- Surya Deva

RELATED POSTS >> PART 1 ; PART 2 ; PART 3PART 4PART 5PART 6PART 7PART 8PART 9PART 10

No comments:

Post a Comment