Navigation

PSC Examination Expected Questions - 212

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------

1. The hotest part of the gas flame is known as ?
Answer :- Non luminous zone


2. The alloy used to produce permanent magnet is?
Answer :- Alnico

3. Chemically baking soda is?
Answer :- Sodium bicarbonate

4. Who discovered valcanization?
Answer :- Charles Goodyear

5. Alloy contained mercury is known as?
Answer :- Amalgam

Do You Know ? :- The headquarters of the Inland Waterways Authority of India is at ?

6. The chemical which has the worst smell in the world?
Answer :- Methyl mercaptan

7. The element added to matchstick is?
Answer :- Red phospherous

8. Indigo is used in which industries?
Answer :- Dyeing industery

9. Hypo used in photography is chemically?
Answer :- Sodium thiosulphate

10. The purity of primary gold is?
Answer :- 24 carat

Do You Know ? :- Which article declares that the Officaial Language of the Union shall be Hindi in Devanagari script?
 
11. The nature of saliva is?
Answer :- Amphoteric

12. The term 'pH' denotes the?
Answer :- Acidity of basicity of solution

13. The greatest number of compounds are formed by the element?
Answer :- Carbon

14. If sodium salt is used in fire works, the colour imparted is?
Answer :- Bright yellow

15. What is dry ice?
Answer :- Sodium carbon dioxide

Do You Know ? :- The tribal group in Nilagiris are ?
 
16. The first artificial element is?
Answer :- Technitium

17. Alluminium is extracted from?
Answer :- Bauxite

18. Sea gets heated up and cooled down slower than the land because?
Answer :- Water has the higher specific heat

19. Aquaregia is a mixture of hydrochloric acid and nitric acid in the ratio of ?
Answer :- 3:1

20.Ordinary glass, when kept for long, turns opaque. This is due to?
Answer :- The formation of crystallites
--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com

Share

Mashhari

Post A Comment:

1 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412