Navigation

Kerala PSC Degree Level Question - 38 (Fact About Kerala)


Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Fact About Kerala. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
51. In which district is Valliyurkavu?
Answer :- Wayanad

52. The pass that connects Kerala and Kudagu:
Answer :- Perambady

53. The pass that connects Kozhikode and Wayanad:
Answer :- Thamarassery

54. The place known as ‘the Cherrapunji of Kerala’:
Answer :- Lakkidi

55. The northernmost back water in Kerala:
Answer :- Uppala

56. In which district Tulu language is spoken?
Answer :- Kasargod

57. The district where ‘Yakshagana’ is popular?
Answer :- Kazargod

58. Kasargod district was formed after the bifurcation of:
Answer :- Kannur

59. The largest and best preserved fort in Kerala:
Answer :- Bakel

60. Which river is also known as ‘Tejaswini’?
Answer :- Kariangode

61. The place known as ‘Naura’ in ancient period:
Answer :- Kannur

62. Which area was once known as Karappuram?
Answer :- Cherthala

63. Which area was once known as Chempakassery?
Answer :- Ambalappuzha

64. Which sanctuary was formerly known as Nellikkampatty?
Answer :- Thekkady

65. The place in Kerala where St.Thomas landed in AD52:
Answer :- Malyankara

66. The city corporation in Kerala without coastline:
Answer :- Thrissur

67. Which temple is known as ‘Dakshina Dwaraka’?
Answer :- Guruvayur

68. Silent Valley is in the district of:
Answer :- Palakkad

69. Which river was known as ‘Baris’ in ancient times:
Answer :- Pamba

70. The old name of Sultan Bathery was:
Answer :- Ganapativattom

71. Which river is also known by the name Nila or Perar?
Answer :- Bharatappuzha

72. Which area was known as ‘Goshree’ in ancient days?
Answer :- Kochi

73. In ancient period Kottakkal in Malappuram district was known as:
Answer :- Venkatakota

74. Which was known as ‘Taxilla of South India’?
Answer :- Parthivapuram Sala

75. Jainimedu, where Kumaranasan wrote ‘Veenapoovu’ is in the district of:
Answer :- Palakkad

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: