Navigation

Kerala PSC Degree Level Question - 37 (Fact About Kerala)

Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Zoology and Botany. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc.. 26. Thusharagiri is a tourish centre in the district of:
ANSWER :- Kozhikode

27. The place is Kozhikode famous for tile industry:
ANSWER :- Feroke

28. Kallai in Kozhikode is famous for ....... industry:
ANSWER :- Timber

29. The place famous for the manufacture of ‘Uru’?
ANSWER :- Beypore

30. The fort of Kunhali was buitlt at:
ANSWER :- Puthupatanam

31. Muthanga wild life sanctuary is in the district of:
ANSWER :- Wayanad

32. The district in Kerala shares border with Tamil Nadu and Karnataka:
ANSWER :- Wayanad

33. The taluk in Kerala shares border with Tamil Nadu and Karnataka:
ANSWER :- Sulthan Bathery

34. The districts in Kerala without railway line :
ANSWER :- Idukky and Wayanad

35. In which district is Sugandhagiri Project?
ANSWER :- Wayanad

36. Which European power built the Thalassery fort?
ANSWER :- British

37. The district of the Union Territory of Puducherry that shares border with Kerala:
ANSWER :- Mahe

38. Which place was the centre of activities of Herman Gundert?
ANSWER :- Thalassery

39. In which district is Mappila bay harbour?
ANSWER :- Kannur
40. The seat of Arakkal kingdom, the only Muslim dynasty in Kerala:
ANSWER :- Kannur

41. Kerala Folklore Academy is at:
ANSWER :- Kannur

42. In which district is Aralam santuary?
ANSWER :- Kannur

43. French occupied area in Kerala was:
ANSWER :- Mahe

44. In which district is Puralimala?
ANSWER :- Kannur

45. In which district is Parassinikadav Muthappan temple?
ANSWER :- Kannur

46. The place known as ‘Second Bardoli’:
ANSWER :- Payyannur

47. Which town is known as ‘Circus town in Kerala’:
ANSWER :- Thalassery

48. The district in Kerala leads in the production of ground nut:
ANSWER :- Palakkad

49. In which district is J.P. Smritivana is situated?
ANSWER :- Palakkad

50. The headquarters of Wayanad district:
ANSWER :- Kalpetta

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: