WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

Kerala PSC Examination Expected Questions - 483

Releted Posts With this Label

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS
-----------------
2456. Which city hosted the World Congress of Biosphere Reserves in March 2016 ?
Answer :- Lima (Peru)
2457. The outbreak of which disease was declared as International Emergency by World Health Organisation in 2016 ?
Answer :- Zika virus

2458. Which is the first country in the world to ban food waste by supermarkets ?
Answer :- France

2459. The Parliament of which country is the first to run entirely on solar power ?
Answer :- Pakistan

2460. In 2016, which Indian singer created a new world record for singing highest number of songs ?
Answer :- P Susheela
2461. Which is the single emergency number approved by the Telecom Commission ?
Answer :- 112

2462. Which Indian High Court celebrated its 150th foundation year in 2016 ?
Answer :- Allahabad High Court

2463. The Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) came into existence in which year ?
Answer :- 1997

2464. Who is the Chairman of the 21st Law Commission of India ?
Answer :- Justice Balbir Singh Chauhan

2465. Who won the Moortidevi Award for the year 2015 ?
Answer :- Prof.Kolakaluri Enoch

2466. The 2016 BRICS Labour & Employment Ministerial Meet was held at ------- ?
Answer :- New Delhi
Kerala PSC Helper E-Book
You can buy these E-Book prepared by WWW.KERALAPSCHELPER.COM for its valuable readers with and affordable amount. In this book we included Notes and Expected Questions
2467. Where was the 5th Asian Beach Games held in September 2016 ?
Answer :- Danang (Vietnam)

2468. The military attack which is intended to only damage to the intended legitimate military target and no or minimal collateral damage to surrounding structures is known as a ......?
Answer :- Surgical Strike

2469. The Paris Agreement adopted by 185 nations in December 2015 is associated with which subject ?
Answer :- Climate Change

2470. Where was the world's first threeparent baby born in September 2016 ?
Answer :- Mexico

2471. The World Maritime Day is observed on -------- ?
Answer :- September-29

2472. What is the rank of India in the 2016-17 Global Competitiveness Index ?
Answer :- 39

2473. Who was re-appointed as the President of the World Bank for a second term ?
Answer :- Jim Yong Kim

2473. Which international financial institution's motto is 'Working for a World Free of Poverty' ?
Answer :- World Bank
2474. Which is the first carbon neutral airport of the Asia-Pacific region ?
Answer :- Indira Gandhi International Airport

2475. Which country's rebel group is FARC ?
Answer :- Colombia

2476. Which central armed police force provides security to industrial ventures ?
Answer :- The Central Industrial Security Force (CISF)

2477. Against which country was India's historic 500th Cricket Test Match victory ?
Answer :- New Zealand

2478. Which Indian player won the Belgium Open title of Table Tennis in 2016 ?
Answer :-Sathiyan Gnanasekaran

2479. Which is the largest research & development organisation in India ?
Answer :-CSIR

2480. What was the code name of the joint military training between India & USA in 2016 ?
Answer :- Yudh Abhyas
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Examination Expected Questions - 483"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia