WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

Kerala PSC Current Affairs 9 December 2016

Releted Posts With this Label

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........

1. Time magazine has chosen Which person as its ‘Person of the Year 2016’? Answer :- US President-elect Donald Trump

2. Who has been nominated as the head of the UN Mission in South Sudan?
Answer :- David Shearer [ He is a member of New Zealand’s parliament]

3. Who is the new chief justice of Pakistan?
Answer :- Justice Saqib Nisar

4. Which company has been named the ‘company of the year’ by Fortune magazine in its annual Blue Ribbon ranking? Answer :- Alphabet [it's is Google parent company]

5. Which State Co-operative Apex Bank has launched Mobile Banking Service named ‘SIM se PaY’?
Answer :- Arunachal Pradesh [This service was launched in collaboration with the Yes Bank Ltd.]

6. Which player has been named the highest-paid athlete of all time by Forbes magazine?
Answer :- Michael Jordan

7. The first American astronaut to Orbit Earth who passed away recently? Answer :- John Glenn

8. The theme of the 2016 International Anti-Corruption Day?
Answer :- United against corruption for development, peace and security

9. Most powerful language as per the 2016 World Power Language Index?
Answer :- English

10. Person named as the Asian of the Year 2016 by The Straits Times?
Answer :- Sachin Bansal and Binny Bansal

11. Which country was denied $100 million loan from the World Bank recently?
Answer :- Pakistan

12. ഇന്ത്യയുടെ ഏറ്റവും പുതിയ കാലാവസ്ഥാ നിരീക്ഷണ സാറ്റലൈറ്റ് 'റിസോർസ് സാറ്റ് - 2A' ഏത് വിക്ഷേപണവാഹനം ഉപയോഗിച്ചാണ് ബഹിരാകാശത്ത് എത്തിച്ചത്?
Answer :- PSLV C 36

13. ഏത് വ്യക്തിയോടുള്ള ബഹുമാനാർത്ഥം ആണ് ഇന്ത്യ 2017 ഏപ്രിൽ 14 തിയതി മുതൽ 'ജലദിനം' ആയി ആചരിക്കാൻ തീരുമാനിച്ചത്? Answer :- ബി.ആർ.അംബേദ്‌കർ [അംബേദ്‌കറുടെ ജന്മദിനം]

14. ഉസ്‌ബെക്കിസ്ഥാൻ പ്രസിഡൻറ്?
Answer :- Shavkat Mirziyoyev

15. UK's most prestigious art award 'Turner Prize' 2016 goes to
Answer :- Helen Marten
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia