Kerala PSC Current Affairs 10 December 2016

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........

1. Who has been appointed as Commissioner to the US Commission on International Religious Freedom (USCIRF)? Answer :- Tenzin Dorjee

2. According to the Swachh Survekshan rural report, Which state has been chosen the cleanest state?
Answer :- Sikkim [Kerala has been kept at second and Mizoram at third place in this report]

3. According to the Global Terrorism Index (GTI) 2016, India has been ranked --------- in the list of countries most impacted by terrorism in 2015?
Answer :- Seventh

4. The country’s largest car maker Maruti Suzuki India joined hands with which taxi aggregator to train aspiring drivers-partners? Answer :- Ola

5. According to a report in Times of India, Which Cricket Stadium will be the biggest cricket stadium in the world in terms of seating capacity.
Answer :- The Sardar Patel Cricket Stadium in Ahmedabad

6. Which South African swimmer bettered his own record in the 100-metre butterfly stroke to set a new world record of 48.08 seconds recently?
Answer :- Chad le Clos

7. ഹരിതകേരളം പദ്ധതിയുടെ ഉത്‌ഘാടനം മുഖ്യമന്ത്രി പിണറായി വിജയൻ നിർവഹിച്ചത് എവിടെ? Answer :- നെയ്യാറ്റിൻകര

8. വിവരസാങ്കേതികത മേഖലയിൽ സഹകരണത്തിന് ഏത് രാജ്യവുമായാണ് ഇന്ത്യ അടുത്തിടെ കരാറിൽ ഏർപ്പെട്ടത്?
Answer :- വിയറ്റ്നാം

9. കേരളത്തിലെ മികച്ച സർവ്വകലാശാലയ്ക്കുള്ള ചാൻസിലേഴ്‌സ് അവാർഡ് 2016 ലഭിച്ചത്?
Answer :- എംജി സർവ്വകലാശാല

10. ആർമിയിൽ നിന്നും വിരമിച്ചവർക്ക് വേണ്ടി ഇന്ത്യൻ ആർമി ആരംഭിച്ച മൊബൈൽ അപ്ലിക്കേഷൻ? Answer :- Veterans Outreach

11. Winner of 'Miss Earth 2016'?
Answer :- Katherine Elizabeth Espín, Ecuador [ Delegate from India Rashi Yadav ; 2015 :- Angelia Ong from Philippines

Popular Posts

About This Site

KERALAPSCHELPER.com is an exclusive and useful site for all job seekers in Kerala and India. This site includes various types of Kerala PSC Previous, Kerala PSC Old questions with answers, Kerala PSC Model and Sample question papers and answers, Kerala PSC Malayalam Questions, Kerala PSC Examination Syllabus, Kerala PSC Rank Lists, Kerala PSC latest Notifications and Kerala PSC General Knowledge (gk) questions ,Kerala PSC maths and mental ability questions , Kerala PSC examination expected questions, Kerala PSC examination current affairs questions,Kerala PSC hall tickets,Kerala PSC interview and practical schedule details and many many more. This site provide also provide various govt jobs information all around the country. Also provide previous and model Bank Test questions with answers and IBPS CWE Bank Test Model Questions.TET questions and model etc.. Use it as a complete online study material.