Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Kerala PSC Current Affairs 17 November 2016

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like and etc.......

1. International Hockey Federation (FIH) president ?
Answer :- Narinder Dhruv Batra

2. Which country will host the Hockey Asian Champions Trophy 2016?
Answer :- India

3.Which country will host the hockey Youth Olympic Asian qualifiers in 2018?
Answer :- India

4.Tech giant Google has rolled out a new scanning app name it.
Answer :- Google PhotoScan [ It allows users to scan and digitize physical photographs.]

5.Who inaugurated AYUR Herbarium project in North Goa, an initiative by the pharmaceutical major in association with Union AYUSH Ministry.
Answer :- Anirood Jugnauth [Prime Minister of the Republic of Mauritius]

6. Which country has officially withdrawn from International Criminal Court (ICC) ?
Answer :- Russia [ICC based in The Hague, Netherlands is an intergovernmental organization and international tribunal.Currently, there are 124 states which are party to Rome Statute and therefore members of the ICC (India and China are not its members)]

7. Which Paramilitary Force has deployed a team of 135 women commandos belonging to the 232 Battalion Delta Company in anti-Naxal operations in Jharkhand?
Answer :- Central Reserve Police Force [CRPF]

8. ഇന്ത്യ അടുത്തിടെ വിജയകരമായി പരീക്ഷിച്ച തദ്ദേശീയ നിർമ്മിത വിദൂര നിയന്ത്രിത ആളില്ലാ യുദ്ധവിമാനം?
Answer :- RUSTOM-2 (TAPAS 201)

9. ഇന്ത്യയിൽ ആദ്യമായി തിരഞ്ഞെടുപ്പിന് ഇ-പോസ്റ്റൽ ബാലറ്റ് സംവിധാനം പരീക്ഷണാർത്ഥം ഉപയോഗിച്ച നിയോജക മണ്ഡലം?
Answer :- നെല്ലിത്തോപ്പ് [പുതുച്ചേരി]

10. സംസ്ഥാന ലൈബ്രറി കൗൺസിലിൻറെ സമഗ്ര സംഭാവനയ്ക്കുള്ള ഐ.വി.ദാസ് പുരസ്‌കാരത്തിന് അർഹനായത് ആരാണ്?
Answer :- ടി.പത്മനാഭൻ

11. സന്തോഷ് ട്രോഫി ഫുട്ബോളിനുള്ള കേരള ടീമിൻറെ പരിശീലകൻ ആരാണ്?
Answer :- വി.പി.ഷാജി

12. ഹോക്കി ഇന്ത്യ ലീഗിൻറെ പുതിയ സീസണിലേക്കുള്ള ലേലത്തിൽ വില കൂടിയ താരം ആരാണ്?
Answer :- ഗുൽബജ് സിങ് [67 ലക്ഷം രൂപയ്ക്ക് റാഞ്ചി റെയ്‌സ് താരത്തെ സ്വന്തമാക്കി ]

13. 'Untitled XXV' is a painting related with which artist?
Answer :- Willem de Kooning [The painting "Untitled XXV", made in 1977 by the Dutch-American abstract expressionist Willem de Kooning (1904-1997), sold for a new auction record of his work, fetching $66.3 million]
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top