Navigation

Kerala PSC Examination Expected Questions - 464

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
Kerala PSC LDC Examination Expected Questions | Kerala PSC LDC Questions | PSC LDC Questions | Kerala PSC LDC Questions and Answers in Malayalam | Kerala PSC LDC Questions in Malayalam | PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
--------------------------------
Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Indian Economy. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the exams like Lower Division Clerk and Last Grade and other PSC Examination.
2161. Which colour is in the bottom of national flag?
(a)Green (b) Saffron (c) White (d) Navy blue
Answer :- Green
2162. The ratio of the width and length of national flag?
(a)3:2 (b) 2:3 (c) 4:3 (d) 3:4
Answer :- 2:3

2163. The wheel in the centre of national flag has ...... spokes:
(a)16 (b) 32 (c) 24 (d) 48
Answer :- 24
2164. Who designed the national flag of India?
(a)Sarojini Naidu (b) JB Kripalani (c) Jawaharlal Nehru (d) Pingali Venkiah
Answer :- Pingali Venkiah
6165. The Constituent Assembly adopted national flag on:
(a)26th November 1949 (b) 15th August 1947 (c) 26th January 1950 (d) 22nd July 1947
Answer :-22nd July 1947

2166. Saffron colour in the national flag depicts:
(a)Truth (b) Progress (c) Faith (d) Courage and sacrifice
Answer :-Courage and Sacrifice

2167. White colour in the national flag signifies:
(a)Dynamism (b) Ancient culture (c) Change (d) Truth and Peace
Answer :- Truth and Peace
2168. Which colour of the national flag signifies faith and chivalry?
(a)Green (b) White (c) Saffron (d) Navy blue
Answer :- Green

2169. New Flag Code of India was brought into effect in:
(a)2001 (b) 2002 (c) 2003 (d) 2004
Answer :- 2002
2170. Number of standard sizes national flag:
(a)9 (b) 8 (c) 7 (d) 6
Answer :- 9
Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: