PSC Malayalam Questions and Answers - 162

PSC Malayalam Questions and Answers | Kerala PSC Malayalam Questions and Answers | KPSC Malayalam Questions and Answers | Malayalam GK Questions for PSC Exam | Malayalam Expected Questions for PSC Exam | Malayalam GK Questions for Kerala PSC Exam | Malayalam Expected Questions for Kerala PSC Exam | LDC Malayalam Questions | LGS Malayalam Questions | Last Grade Servent Malayalam Questions | Lower Division Clerk Malayalam Questions | PSC Last Grade Servent Malayalam Questions | PSC Lower Division Clerk Malayalam Questions | Kerala PSC Last Grade Servent Malayalam Questions | Kerala PSC Lower Division Clerk Malayalam Questions |
----------------
281. അമേരിക്കയിലെ ഏറ്റവും വലിയ നഗരം ഏതാണ്?
Answer :- ന്യൂയോർക്ക് 


282. ഏറ്റവും വിസ്തീർണ്ണം കുറഞ്ഞ സ്കാൻഡിനേവിയൻ രാജ്യം ഏതാണ്?
Answer :-ഡെന്മാർക്ക്‌ 

283. അസ്വാൻ അണക്കെട്ട് ഏത് രാജ്യത്താണ് ?
Answer :-  ഈജിപ്ത് 

284. മഹാറാണി ഗുഹ ഏത് രാജ്യത്താണ്?
Answer :-ഇന്തോനേഷ്യ 

285. മദർലാൻഡ്‌ പ്രതിമ ഏത് രാജ്യത്താണ് ?
Answer :-  റഷ്യ 

286. ആഫ്രിക്കൻ ഭൂഖണ്ഡത്തിലെ ഏറ്റവും ചെറിയ രാജ്യം ഏതാണ്?
Answer :-സെയ്ഷൽസ് 

287. ഏറ്റവും കൂടുതൽ Administrative Divisions ഉള്ള രാജ്യം ഏതാണ്?
Answer :-  ബ്രിട്ടണ്‍ 

288. 1999-ൽ സ്വാതന്ത്ര്യം ലഭിക്കും മുൻപ് ഈസ്റ്റ്‌ ടിമൂർ ഏത് രാജ്യത്തിന്റെ നിയന്ത്രണത്തിൽ ആയിരുന്നു?
Answer :-ഇന്തോനേഷ്യ 

289. അൾജീരിയ കഴിഞ്ഞാൽ ഏറ്റവും വലിയ അറബ് രാജ്യം ഏതാണ്?
Answer :-  സൗദി അറേബ്യ 

290. തൃശൂർ നഗരത്തിന്റെ ശില്പി ആരാണ്?
Answer :-ശക്തൻ തമ്പുരാൻ 

291. സത്യാഗ്രഹം ബലവാന്മാരുടെ ഉപകരണമാണ് എന്ന് പറഞ്ഞത് ആരാണ്?
Answer :-  ഗാന്ധിജി 


292. എവിടുത്തെ പാർലമെന്റ് ആണ് സ്റ്റോർട്ടിംഗ് ?
Answer :-  നോർവേ 

293. തുളു ഉൾപ്പെടുന്ന ഭാഷാ ഗോത്രം ഏതാണ്?
Answer :- ദ്രാവിഡ ഭാഷാ ഗോത്രം 

294. എം.ജി.സർവകലാശാല വൈസ് ചാൻസിലർ ആയിരുന്ന ജ്ഞാനപീഠ ജേതാവ്?
Answer :-യു.ആർ.അനന്തമൂർത്തി 

295. സത്യജിത് റായിയുടെ പാഥേർ പാഞ്ചാലി , അപരാജിത തുടങ്ങിയ സിനിമകളുടെ മൂലകഥ ആരുടെയാണ് ?
Answer :-  വിതിഭൂഷൻ ബന്ദോപാധ്യായ 

296. എതിരില്ലാതെ തിരഞ്ഞെടുക്കപ്പെട്ട ആദ്യ രാഷ്ട്രപതി ആരാണ്?
Answer :-നീലം സഞ്ജീവറെഡ്‌ഡി 

297. Wasteland ഏഴുതിയത് ആരാണ്?
Answer :-  ടി.എസ്.ഏലിയററ് 

298. ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ പർവതം ഏതാണ്?
Answer :-എവറസ്റ്റ് 

299. രാജ്യസഭ എന്നാണ് നിലവിൽ വന്നത്?
Answer :-  1952 ഏപ്രിൽ 3 

300. Indian Opinion-ന്റെ ആദ്യ പത്രാധിപർ ആരായിരുന്നു?
Answer :-മൻസൂഖ് ലാൽ നാസർ
-------------------------
Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

Comments

Popular Posts

About This Site

KERALAPSCHELPER.com is an exclusive and useful site for all job seekers in Kerala and India. This site includes various types of Kerala PSC Previous, Kerala PSC Old questions with answers, Kerala PSC Model and Sample question papers and answers, Kerala PSC Malayalam Questions, Kerala PSC Examination Syllabus, Kerala PSC Rank Lists, Kerala PSC latest Notifications and Kerala PSC General Knowledge (gk) questions ,Kerala PSC maths and mental ability questions , Kerala PSC examination expected questions, Kerala PSC examination current affairs questions,Kerala PSC hall tickets,Kerala PSC interview and practical schedule details and many many more. This site provide also provide various govt jobs information all around the country. Also provide previous and model Bank Test questions with answers and IBPS CWE Bank Test Model Questions.TET questions and model etc.. Use it as a complete online study material.