Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 223

PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------

1. ‘Palm Friday’ is celebrated by:
(a) Jews 

(b) Muslims
(c) Christians
(d) Hindus

2. Who among the following Governor Generals was impeached by the British Parliament?
(a) Dalhousie
(b) William Bentick
(c) Warren Hastings 

(d) Hastings
3. Monosite is the ore of:
(a) Aluminium
(b) Titanium
(c) Manganese
(d) Thorium
4. P.G.Vodehouse created the charecter:
(a) Alice
(b) Sancho Panza
(c) Jeeves
(d) Dr.Watson
5. Flushing Medows is associated with:
(a) French Open
(b) U.S.Open
(c) Wimbledon
(d) Australian Open
6. The first woman of non-Indian origin to become the President of Indian National Congress after independence:
(a) Indira Gandhi
(b) Sonia Gandhi
(c) Sarojini Naidu 

(d) Nelli Sen Gupta
7. The broadest strait:
(a) Davis 

(b) Dover 
(c) Dardanelles 
(d) Tartar
8. The father of the nation who wrote the national anthem of the country:
(a) Tunku Abdul Rahman
(b) Sheikh Mujibur Rahman
(c) George Washington
(d) Muhammad Ali Jinnah
9. The city of Jahan Panah was built by:
(a) Humayun
(b) Babur
(c) Akbar 

(d) Muhammad Bin Tughlaq
10. Bernama is the news agency of:
(a) Russia
(b) Malaysia
(c) Japan
(d) Afghanistan
11. John F.Kennedy was assassinated by Lee Harvey Oswald in:
(a) 1964 

(b) 1963 
(c) 1961 
(d) 1962
12. Constitutional safeguards aganist arbitrary dismissal of a member of civil service are embodied in Article —— of the Constitution of India:
(a) 333 

(b) 331 
(c) 311 
(d) 366
13. Caste of a person is determined by:
(a) Birth 

(b) Religion 
(c) Nationality 
(d) Nativity
14. The colour of Cockpit Voice Recorder:
(a) Black 

(b) Red 
(c) Orange 
(d) Blue
15. The leader who advocated the creation of Pakhtoonistan:
(a) Rehmat Ali 

(b) Muhammadali Jinnah
(c) Khan Abdul Ghaffar Khan
(d) Maulana Azad
16. Mahaweli ganga is the longest river in:
(a) Nepal 

(b) Bhutan 
(c) Myanmar 
(d) Sri Lanka
17. The name of Hans Christian Orsted is associated with:
(a) Electromagnetism 

(b) Lightning conductor
(c) Nuclear Fusion 

(d) Open Heart Surgery
18. Basra is a port in:
(a) Iran 

(b) Iraq 
(c) Muscat 
(d) Oman
19. The hill resort in Tamil Nadu where the Malayalee Temple is situated:
(a) Yercaud
(b) Udagamandalam
(c) Kodaikanal
(d) Coonoor
20. Who prepared the blue print of Indian Space Programme:
(a) Dr.Raja Ramanna 

(b) P.K.Sethna
(c) Dr.Vikram Sarabhai 

(d) Homi Bhabha
21. To be appointed as the Advocate General of the State,the person should possess the qualifications necessary for appointment as:
(a) A Judge of the High Court
(b) A Judge of the Supreme Court
(c) The Chief Minister of the State
(d) The Chief Secretary of the State
22. Whose last words are these-”Father, into thy hand I commend my spirit”?
(a) Mahathma Gandhi 

(b) Jesus Christ
(c) Gautama Buddha 

(d) Vivekananda
23. Formal surrender of power and Previleges; renunciation of sovereignty is known as:
(a) Whip
(b) Abdication
(c) Extradition
(d) Plebiscite
24. The first council meeting of the League of Nations was held in:
(a) Paris
(b) New York
(c) London
(d) Sanfrancisco
25. Which one of the following is not defect or disease of the eye:
(a) Squint 

(b) Cataract
(c) Glaucoma 
(d) Scurvy
Answers
1 (c) 2(c) 3 (d) 4 (c) 5(b) 6(b) 7(a) 8(a) 9(d) 10(b) 11(b) 12(c) 13(a) 14(c) 15(c) 16(d) 17(a) 18(b) 19(a) 20(c) 21(a) 22(b) 23(b) 24(a) 25(d)

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top