Navigation

PSC Examination Expected Questions - 165

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,

LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions    VEO 2013-14 Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------

1. In which year was the Chmparan Sathyagraha ?
Answer :- 1917

2. Who repealed the Vernacular Press Act?
Answer :- Lord Ripon

3. In which year Indian National Congress approved the basic Education System propounded by Gandhiji?
Answer :- 1938

4. The Indian king who was mentioned as 'Sandrokottus' in Greek records?
Answer :-Chandraguptha Maurya

5. The battle of Kalinka was in?
Answer :- 261 BC

6. Which is called 'The manual of Maurya Empire?
Answer :-Arthasastra

7. The capital of Pallavas was?
Answer :- Kancheepuram

8. The Sangam was held under the royal patronage of?
Answer :- Pandyas

9. Who was the viceroy when Indian Penal Code was brought into effect?
Answer :- Lord Canning

10. Name the Governor general who introduced Doctrine of Lapse?
Answer :- Dalhousie

11. The first British Viceroy of India?
Answer :- Canning

12. It is believed that becoming a friend of Chandragupta Maurya, Chanakya was a teacher of which University?
Answer :- Taxilla

13. Which is considered as 'Odyssy of Tamil poetry'?
Answer :-Manimekhalai

14. The Sangam age flourished between?
Answer :- 300 BC - 300 AD

15. Who was the Viceroy when Queen Victoria was declared as the Empress of India in 1877?
Answer :- Lytton

16. Who transilated Arthasastra into English?
Answer :- Syamasasthri

17. 'Wheel' symbolises which event in Buddha's life?
Answer :- First Sermon

18. Who authored 'Chilappathikaram'?
Answer :- Ilango Adikal

19. The Arthasasthra is divided into how many books?
Answer :- 15

20. The town bombarded by Vasco da Gama during his second visit as the local ruler refused to expel muslim traders from there?
Answer :- Kozhikode

Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412