Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
KERALA PSC UP SChool Assistant Examination ANSWER KEY Available Soon :- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL FINAL ANSWER KEY [4 Questions Deleted] Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination OFFICIAL ANSWER KEY Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 137

LDC Expected Questions  LDC Old Questions LDC 2013-14 Expected Questions  VEO 2013-14 Questions HSST Social Studies Expected Questions | LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers | PSC History Questions and Answers PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers
----------------------------------
HISTORY
----------------------------------
1. Name the Indian merchant who requested Gandiji to go to South Africa in connection with a case ?
Answer :- Abdullah Sheth

2. name the South African President who made a settlement with Gandhiji in 1914?
Answer :- General Smuts

3. Who wrote the article entitled the 'Doctrine of the Sword'?
Answer :- Mahatma Gandhi

4. Jaliyanwalabag is in the state of?
Answer :- Punjab

5. The Indus Treaty was signed by India and Pakistan in?
Answer :- 1962

6. When did gandhiji begin to wear a loin cloth in order to identify himself with the poorest of Indian peasants?
Answer :- 1921

7. Who was the first Mayor of Culcutta?
Answer :- C.R.Das

8. bardoli was in the state of?
Answer :- Gujarath

9. Who was the presiddent of the Gujarath Sabha in 1918?
Answer :- Mahathma Gandhi

10. Who invited Gandhiji to visit Champaran in 1917?
Answer :- Rajkumar Shukla



Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top