Navigation

LDC Examination Expected Questions - 14

LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,
LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
------------------------------------------------------------------------------
131. Who is known as the 'Father of Indian Space programme' ?
Answer :- Vikram Sarabhai

132. Where is the headquarters of the ISRO?
Answer :- Banglore

133. Name the marketing agency under the Govt. which controls markets of ISRO's hardware, manpower and software?
Answer :- Antrix Corporation

134. Which is India's indigenous Satellite Based Regional GPS Augmentation System?
Answer :- GAGAN

135. Which was India's first experimental satellite?
Answer :- Aryabhata

136. Which was India's First Earth Observation Satellite?
Answer :- Bhaskara-I

137. Which was first Indian Geo Stationary Satellite?
Answer :- APPLE(Ariane Passenger Payload Experiment)

138. Which was India's first Space Mission?
Answer :- SROSS-1 (Stretched Rohini Satellite Series)

139. Which was first Indian Communication Satellite?
Answer :- APPLE

140.Which was the first in the series of exclusive meteorological satellites built by ISRO?
Answer :- KALPANA-1 
Share This Post with Friends

Share

Harikrishnan.N.M

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412