Kerala PSC Degree Level Examination Expected Question - 488

Share it:
Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Science. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
2551.What is the unit of electric current?
Answer:- Ampere

2552. Which metal is the best conductor of electricity at room temperature?
Answer:- Silver

2553. If the length of a wire is doubled, what is the change in its resistivity?
Answer:- Remains same

2554. A controlled chain reaction takes place in a ...........
Answer:- Nuclear reactor

2555. How many times the nuclear radius is smaller than atomic radius?
Answer:- 10,000

2556. Which instrument is used to measure the potential difference?
Answer:- Voltmeter

2557. The commonly used safety fuse wire is made of:
Answer:- Alloy of Tin and Lead

2558. If a mirror has a focal length of +10 cm, it is a ..................
Answer:- Concave mirror

2559. Which color is produced by mixing of blue and green?
Answer:- Cyan

2560. For which mirror the image is virtual, erect and small size, whatever the position of the object?
Answer:- Convex

2561.The force of attraction between the molecules of the same substance is .............
Answer:- Cohesive

2562. Ink sticks to paper while writing because .................
Answer:- Force of adhesion

2563. Which substance is used to pour around the ships to calm sea waves?
Answer:- Oil

2564. Which principle is applied in the lift of an aircraft?
Answer:- Bernoulli's principle

2565. A blotting paper absorbs ink because of ...............
Answer:- Capillary action

2566. What energy transfer is happening in a radio?
Answer:- Electrical sound

2567. What form of energy is stored in a battery?
Answer:- Chemical

2568. Which colour is scattered very less?
Answer:-red

2569. What is the approximate voltage produced by power stations?
Answer:- 25,000 v

2570. In all power reactors which chemical is used as control rods?
Answer:- Boron carbide

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Share it:

Expected Questions

UNIVERSITY ASSISTANT

Post A Comment:

0 comments: