Kerala PSC Degree Level Examination Expected Question - 489

Share it:
Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Science. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
2571.Who discovered nucleus?
Answer:-Rutherford

2572.What is the charge of a neutron?
Answer:-Neutral

2573.Which rays are used to detect cracks in the body of aeroplanes and automobiles?
Answer:-X-rays

2574.Which rays are used to detect the smuggling of  precious metals?
Answer:-X-rays

2575.Which principle is used in atom bomb?
Answer:-Uncontrolled chain reaction

2576.Which particle of an atom is known as cathode rays?
Answer:-Electron

2577.What are the anode rays of an atom?
Answer:-Protons

2578.Name the non-metal which shows metallic conduction?
Answer:-Graphite

2579.Which element has the smallest atom?
Answer:-Hydrogen

2580.The atom of which element is devoid of neutron?

Answer:-Hydrogen

2581.Which fuel produces maximum heat per gram burnt?
Answer:-Hydrogen

2582.Name the catalyst used in the production of sulphuric acid?
Answer:-Vanadium pentoxide

2583.Name the metals which float on water?
Answer:-Sodium and Potassium

2584.Which metal is extracted through the Mond's process?
Answer:-Nickel

2585.Heating in the absence of air is known as...............

Answer:-Calcination

2586.What is the SI unit of pressure?
Answer:-Pascal

2587.What type of energy change is happening in a dynamo?
Answer:-Mechanical energy converted into electrical energy

2588.One Horse power is equal to.......
Answer:-746 Watts

2589.The sound produced by a Galton whistle is........
Answer:-Ultrasonic sound

2590.What causes fuzzy uneven edges of a shadow?
Answer:-Diffraction

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Share it:

Expected Questions

UNIVERSITY ASSISTANT

Post A Comment:

0 comments: