Co-operative Bank Examination Expected Questions - 13

Share it:
PSC Co-operative Bank Examination Expected Questions | Kerala PSC Co-operative Bank Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Co-operative Bank Examination | Co-operative Bank Examination Coaching | Online Co-operative Bank Examination Coaching | Free Study Materials for Co-operative Bank Examination

121. Delocalised Banking is another name of ............. banking.
Answer :- Branch Banking

122. Banker's obligation to honour the cheque is defined in Sec...... of NI Act.
Answer :- 31

123. Who is the apellate authority of Banking Ombudsman?
Answer :- Deputy Governor of RBI

124. Which is the first system of note issue followed in India?
Answer :- Proportionate Reserve System

125. As per section 20 of RBI Act, RBI act as Banker to ...............
Answer :- Government

126. In the case, the bill has been discounted, who will be the payee?
Answer :- Bank

127. The validity period of a DD is?
Answer :- 3 months

128. Any material alteration of a cheque should be confirmed with the full signature of the ............
Answer :- Drawer

129. Immovable property given as security for debt is called.............
Answer :- Mortgage

130. Multi Agency Approach scheme was recommended by.........
Answer :-  All India Rural Credit Review Committee

131. Who is known as Christian Socialist?
Answer :- William King

132. ................... is the major aim of Co-operative society.
Answer :- Service

133. Co-operative movement was originated due to the impact of?
Answer :- Industrial Revolution

134. Expenses paid in advance appears on the ............. of the Balance Sheet.
Answer :- Asset Side

135. Rule regarding the leave of employees of the Co-operative Societies.
Answer :- 190

Co-operative Bank Examination Expected Questions, Co-operative Bank Examination Questions, Co-operative Bank Examination Questions and Answers, Co-operative Bank Examination Previous Questions, Co-operative Bank Clerk Questions, Co-operative Bank Clerk Previous Questions, Co-operative Bank Clerk Examination Previous Questions, Co-operative Bank Clerk Examination Expected Questions, Co-operative Bank Clerk Examination Expected Questions, Co-operative Bank Secretary Examination, Co-operative Bank Secretary Examination Expected Questions, Co-operative Bank Secretary Examination Previous Questions, Co-operative Bank Secretary Examination Expected Questions
Share it:

Co-operative Bank Examination

Post A Comment:

0 comments: