Kerala PSC Daily Malayalam Current Affairs 6 May 2020

Share it:
Dear Kerala PSC Aspirants here is Daily Current Affairs in Malayalam 6 May 2020 for Kerala PSC Examinations, Stay up-to-date with Daily Current Affairs with Us. You can read and study Notes of the Day 6 May 2020. You can check out this months daily current affairs by visiting the link given below. Have a nice day.
01. ആദ്യ Covid-19 ടെസ്റ്റ് ബസ് ആരംഭിച്ച സംസ്ഥാനം?
Answer :- മഹാരാഷ്ട്ര
02. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യത്തെ Covid-19 ടെസ്റ്റ് ബസ് വികസിപ്പിച്ച സ്ഥാപനം?
Answer :- IIT Alumni Council
03. Fiction വിഭാഗത്തിൽ Pulistzer Prize 2020 നേടിയത് ?
Answer :- Colson Whitehead (The Nickel Boys)
04. Drama വിഭാഗത്തിൽ Pulistzer Prize 2020 നേടിയത് ?
Answer :- Michael.R.Jackson (A Strange Loop)
05. History വിഭാഗത്തിൽ Pulistzer Prize 2020 നേടിയത്?
Answer :- W.Caleb McDaniel (Sweet Taste of Liberty: A True Story of Slavery and Resititution in America)
06. Biography വിഭാഗത്തിൽ Pulistzer Prize 2020 നേടിയത് ?
Answer :- Benjamin Moser (Sontag: Her Life and Work)
07. Poetry വിഭാഗത്തിൽ Pulistzer Prize 2020 നേടിയത് ?
Answer :- Jericho Brown (The Tradition)
08. Feature Photography വിഭാഗത്തിൽ Pulistzer Prize 2020 നേടിയത്?
Answer :- Channi Anand, Mukhtar Khan, Dar Yasin (Associated Press)
09. UAE-യിൽ കുടുങ്ങിയ ഇന്ത്യക്കാരെ നാട്ടിലേയ്ക്ക് എത്തിക്കാനായി പുറപ്പെട്ട സൈനിക കപ്പൽ ഏതാണ്?
Answer :- ഐ.എൻ.എസ്.ശാർദൂൽ
10. ബഹിരാകാശ യാത്രികരെ സ്പേസ് സ്റ്റേഷനിൽ എത്തിക്കുന്നതിനായി ചൈന അടുത്തിടെ വിക്ഷേപിച്ച റോക്കറ്റ് സ്പേസ് ക്രാഫ്റ്റ്?
Answer :- Long March 5B
Monthly Current Affairs Notes of Previous Months are available on our Current Affairs Main Page. Link to our Current Affairs Main Page is given below.
Share it:

Current Affairs May 2020

Post A Comment:

0 comments: