Navigation

Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions - 02

Kerala PSC University Assistant Examination Questions, Kerala PSC University Assistant Expected Questions, Kerala PSC University Assistant GK Questions, Kerala PSC University Assistant Science Questions, Kerala PSC University Assistant History Questions, Kerala PSC University Assistant Ecnomics Questions, Kerala PSC University Assistant Renaissance in Kerala Questions, Kerala PSC University Assistant Fact About India Questions, Kerala PSC University Assistant Fact About Kerala Questions, Kerala PSC University Assistant IT Questions, Kerala PSC University Assistant Social Welfare Scheme Questions
Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on the Subject Renaissance in Kerala. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, University Assistant, Assistant Grade II etc..

11. The founder of 'Travancore Ezhava Sabha'?
Answer :- Dr.Palpu

12. The mission society that founded Brennen's College?
Answer :- Basal Mission

13. The prefix 'Mahakavi' awarded to Kumaranasan by Madras Univeristy in the year?
Answer :- 1922

14.  The real name of Vagbhatananda Gurudevar is?
Answer :- V.K.Gurukkal

15.  The social reformer who was the exponent of 'Nirgunopanasana'?
Answer :- Vagbhatananda

16. Thyacaud Ayya passed away in?
Answer :- 1909

17. Which social reformer is related to 'Jeevakarunyadinam'?
Answer :- Chattampi Swamikal

18. Who authored 'Bilathi Vishesham'?
Answer :-K.P.Keshavamenon

19. Who was instrumental in the establishment of 'Muslim Aikya Sangham, a united Muslim forum for all the Muslims of Travancore, Cochin and Malabar regions?
Answer :- Vakkom Maulavi

20. Who founded Ananda Maha Sabha?
Answer :- Brahmananda Swami Sivayogi

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara

Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412