Navigation

Kerala PSC Degree Level Question - 41 (Fact About Kerala)

Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Fact About Kerala. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
76. The area where black soil is found in Kerala:
ANSWER :- Chittur

77. Who built Bakel Fort?
ANSWER :- Sivappa Naik of Bidanur

78. Where is Anandasramam?
ANSWER :- Kanhangad

79. Which place in Kasargod district was known as ‘Madathumala’ in ancient times?
ANSWER :- Ranipuram

80. Which was known as ‘Desinganad’ in earlier days?
ANSWER :- Kollam

81. Which was known as ‘Odanad’ in earlier days?
ANSWER :- Kayamkulam

82. The area known as Sairandrivanam in Mahabharat:
ANSWER :- Silent Valley

83. The place known as ‘little Mecca’:
ANSWER :- Ponnani

84. The Palaruvi waterfalls is in the district of:
ANSWER :- Kollam

85. The region known as ‘Porainadu’ in Sangam age:
ANSWER :- Palakkad

86. Where is Govinda Pai Memorial?
ANSWER :- Mancheswaram

87. Northernmost municipality in Kerala:
ANSWER :- Kazargod

88. Muziris is the old name of:
ANSWER :- Kodungallur

89. Mahodayapuram is the old name of:
ANSWER :- Kodungallur

90. The name of district existed when the Kerala state was formed and it is not existed at present:
ANSWER :- Malabar

91. ‘Madabhoomi’ is the old name of:
ANSWER :- Kochi

92. Old name of Angadippuram:
ANSWER :- Valluvanagaram

93. Old name of Kottackal:
ANSWER :- Venkatakota

94. In which district is Maipady palace?
ANSWER :- Kazargod

95. The Thattekkad sanctuary is named after:
ANSWER :- Salim Ali

96. In which district the tourist spot Perumthenaruvi is situated?
ANSWER :- Pathanamthitta

97. In which district is Kumarakom bird sanctuary?
ANSWER :- Kottayam

98. In which district is Ramakkalmedu, the famous tourist centre?
ANSWER :- Idukky

99. Veli tourist village is in the district of:
ANSWER :- Thiruvananthapuram

100. Asramam tourist village is situated near the lake:
ANSWER :- Ashatamudi

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: