Kerala PSC LDC Ranked List 2018Click Here

Kerala PSC Degree Level Questions - 31 (Biology)



Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Zoology and Botany. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
421. What is the meaning of the word 'enzyme'?
Answer :- The yeast

422. The complete active enzyme with its cofactor is called a ................
Answer :- Holoenzyme

423. The protein part of enzyme with its cofactor is called ...........
Answer :- Apoenzyme

424. Who was the first to explain the catalytic action of the enzymes in 1888?
Answer :- Savante Arrhenius

425. What us the optimum rate of temperature for the work of enzymes?
Answer :- 35 - 40 degree celsius

426. The enzymes have an optimum pH of ________ range to work properly?
Answer :- 7 - 8

427. Who proposed the binomial nomenclature to organisms through the book 'Species Plantarum'?
Answer :- Carolus Linnaeus

428. Who made the system of classification which placed all the living organisms in two major kingdoms namely Plantae and Animalia?
Answer :- Carolus Linnaeus

429. Who was the exponent of the Three Kingdom System of classification?
Answer :- Ernst Haeckel

430. Who put forward the Four Kingdom System of classification?
Answer :- Copeland

431. Who was behind the Five Kingdom System of classification?
Answer :- R.H.Whittaker

432. The organisms of bacteria, rickettesia and mycoplasma belongs to which kingdom?
Answer :- Monera

433. The primitive bacteria which mostly inhabit in extreme habitats is known as _____________
Answer :- Archaebacteria

434. The true bacteria which has the cellulosic cell wall is known as ...............
Answer :- Eubacteria

435. Which are the spherical shaped bacteria?
Answer :- Cocci bacteria

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Degree Level Questions - 31 (Biology)"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top