Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Friday, 2 March 2018

Kerala PSC Degree Level Questions - 26 (Facts About India)

Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Zoology and Botany. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
331.Who was the exponent of Sreenikethan Project?
Answer :- Rabindranath Tagore

332. In which year was Sreenikethan Project launched?
Answer :- 1914

333. In which state the Marthandom Project launched?
Answer :- Tamil Nadu

334. Who was the exponent of Marthandom Project?
Answer :- Spencer Hatch

335. In which year was the Marthandom Project started?
Answer :- 1921

336. Where was the Gurgaon Project launched?
Answer :- Punjab

337. Who was the architect of Gurgaon Project?
Answer :- F.L.Brane

338. Where was the Farkha Development Scheme introduced?
Answer :- Madras

339. Farkha Development Scheme was introduced in the year?
Answer :- 1946

340. Where was the Ittawa Project implemented?
Answer :- Uttar Pradesh

341. In which year the Ittawa Project launched?
Answer :- 1948

342. Who was the exponent of the Ittawa Project?
Answer :- Albert Mayor

343. Who launched theSevagram Project?
Answer :- Gandhiji

344. Which initiative was launched to rehabilitate 7000 displaced persons from Pakistan?
Answer :- Nilokheri Project

345. Which development Project was also known as 'Mazdoor Manzil'?
Answer :- Nilokheri Project

346. Which initiative was based on the belief that 'Salvation of India lies in Cottages'?
Answer :- Sevagram Project

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara

0 comments

Post a Comment

Join Our Newsletter

Get Free Updates On New Notifications and GK&CA

POPULER