Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) 2017 ANSWER KEYClick Here
.
PSC LATEST UPDATES....CLICK HERE
.
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Current Affairs Question 3 July 2017

Releted Posts With this Label

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........

1. Which famous sporting competition completed 140 years on 3rd July 2017?
Answer :- Wimbledon
2. അടുത്തിടെ 80 ആം വാർഷികം പൂർത്തിയാക്കിയ ലോകത്തിലെ ആദ്യത്തെ എമർജൻസി സർവീസ് നമ്പർ?
Answer :- 999 (ബ്രിട്ടൺ)

3. Mobile Application of which ministry won the prestigious GSMA Asia Mobile Award?
Answer :- Union Health Ministry (App Name :- eVIN)

4. ഭിന്നലിംഗക്കാർക്ക് എല്ലാ ഉന്നത കോഴ്‌സുകളിലേയ്ക്കും സൗജന്യ വിദ്യാഭ്യസം നൽകുവാൻ തീരുമാനിച്ച ആദ്യ സർവകലാശാല?
Answer :- ഇഗ്നോ (Indira Gandhi National Open University, New Delhi)

5. അബുദാബി ശക്തിയുടെ ഈ വർഷത്തെ ടി.കെ.രാമകൃഷ്ണൻ പുരസ്‌കാരം നേടിയത്?
Answer :- എം.ലീലാകുമാരിയമ്മ

6. അടുത്തിടെ അന്തരിച്ച മുൻ ഇന്ത്യൻ നയതന്ത്രജ്ഞൻ?
Answer :- നിരുപം സെൻ

7. The newly identified Important Bird and Biodiversity Areas (IBAs) of Kerala are?
Answer :- Achencoil Forest Division; Anamudi Shola National Park; Camel’s Hump Mountain, Wayanad; Kurinjimala Wildlife Sanctuary; Malayattoor Reserve Forest; Mankulam Forest Division; Mathikettan Shola National Park; Muthikulam-Siruvani; and Pampadum Shola National Park.

8. Kerala Chief Minister Pinarayi Vijayan launched a digital ride sharing platform designed and deployed for the IT industry. What is its name?
Answer :- G-Ride

9. The first Indian driver to win in the FIA Formula 3 European Championship.
Answer :- Jehan Daruvala [FIA F3 is the toughest junior racing category in the world, having produced some of the best talents like Michael Schumacher and Lewis Hamilton.]

10. PM Narendra Modi will adopt Kakrahia, a village known for its wrestlers and wrestling arenas, under the Sansad Adarsh Gram Yojana.
Answer :- [This will be the 3rd village to be adopted by Modi in his Lok Sabha constituency of Varanasi. In past 2 years, Modi adopted Jayapur and Nagpur, as his first and second villages. SAGY is a rural development programme focusing upon the development in the villages.]
11. Which state ministry has decided to present a separate agriculture budget from next year?
Answer :- Telangana

12. International Plastic Bag Free Day has been observed on?
Answer :- July 3
JULY 2017
Kerala PSC Current Affairs Questions Related with JULY 2017 CLICK HERE |---- | Current Affairs JULY 2017,Current Affairs JULY ,PSC Current Affairs JULY 2017,Current affairs Quiz JULY 2017 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2017 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Current Affairs Question 3 July 2017"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia