WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

Kerala PSC Degree Level Questions - 5

Releted Posts With this Label

Kerala PSC Degree Level Questions | Kerala PSC Degree Level Expected Questions | PSC Degree Level Questions | KPSC Degree Level Questions | Kerala PSC Degree Level Questions and Answers | Kerala PSC Degree Level Expected Questions and Answers | SSC Questions | Staff Selection Commission Questions and Answers | SSC Expected Questions
91. Which is the only district through which Indus flows in India?
Answer :- Leh District (Jammu & Kashmir)

92. Which is the western most and longest tributary of Ganga?
Answer :- Yamuna

93. In which year was the Project Tiger launched?
Answer :- 1973

94. The Project Elephant was launched in the year -------?
Answer :- 1992

95. Which are the most widespread forests in India?
Answer :- Tropical Deciduous Forests

96. Which type of forests are also known as 'Monsoon Forests'?
Answer :- Tropical Decoduous forests

97. Which session of the Indian National Congress made the demand for the establishment of a Constituent Assembly for the first time?
Answer :- Faizpur session of 1936

98. Which is the highest peak in peninsular India, situated in the Western Ghats?
Anai Mudi (2695 M)

99. Which range run parallel to the Coromandel coast?
Answer :- Eastern Ghats

100. Which region of India has an Arctic type climate?
Answer :- Ladakh

101. Which river is known as 'Singi Khamban' in Tibet?
Answer :- Indus

102. Which Article of the Constitution gives special status to Jammu & Kashmir?
Answer :- Article 370

103. January 26 was chosen as the Republic Day of India in commemoration of which historical event?
Answer :- On January 26, 1929 Congress passed the resolution to observe it as the first independence day

104. Through which amendment to the Constitution was the terms 'Socialist and Secular' included in the Preamble?
Answer :- 42nd Amendment of 1976

105. Who was elected as the permanent president of the Constituent Assembly?
Answer :- Rajendra Prasad

106. Who was the chairman of the Drafting Committee of the Constitution?
Answer :- Dr B R Ambedkar

107. From which country India borrowed the idea of Directive Principles?
Answer :- Ireland

108. Which was removed from the list of the Fundamental Rights in 1978 through the 44th Constitutional Amendment?
Answer :- The Right to Property

109. Which Constitutional Amendment made the Right to Education at elementary level as a Fundamental Right under Article 21A?
Answer :- 86th Amendment of 2002

110. Which Fundamental Right was described as 'the Heart and Soul of the Constitution' by Dr. B R Ambedkar?
Answer :- Right to Constitutional Remedies
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Degree Level Questions - 5"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia