WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

Kerala PSC Degree Level Questions - 2

Releted Posts With this Label

Kerala PSC Degree Level Questions | Kerala PSC Degree Level Expected Questions | PSC Degree Level Questions | KPSC Degree Level Questions | Kerala PSC Degree Level Questions and Answers | Kerala PSC Degree Level Expected Questions and Answers
22. Which is the first experimental inflatable room attached to the International Space Station ?
Answer :- BEAM

23. Who are the winners of the ninth edition of the Indian Premier League ?
Answer :- Sunrisers Hyderabad

24. Who is the winner of the prestigious 2016 Scholastic Asian Book Award ?
Answer :- Aditi Krishnakumar

25. Which wildlife sanctuary won the India Biodiversity Award- 2016 ?
Answer :- Pakke Tiger Reserve (Arunachal Pradesh)

26. Where is the National Investment & Manufacturing Zone setting up ?
Answer :- Kalinganagar (Odisha)

27. Who is the first incumbent US President to visit Hiroshima Memorial, site of the world's first atomic bombing ?
Answer :- Barack Obama

28. Which is the first multilingual knowledge portal launched in India ?
Answer :- Bharatvani portal

29. As per the study conducted by the Assocham, India has emerged as the world's ------- largest e-waste producer ?
Answer :- Fifth

30. Where is the Islamic Development Bank opening its first branch in India ?
Answer :- Ahmedabad

31. Who is the first female recipient of the Millennium Technology Prize ?
Answer :- Frances Arnold

32. Which is the student tracking system programme to be launched by the Union HRD Ministry ?
Answer :- ASMITA

33. Which agency has launched the Pandemic Emergency Finance Facility to help countries and health agencies fight deadly disease outbreaks ?
Answer :- The World Bank

34. Sarbananda Sonowal is the Chief Minister of ------- ?
Answer :- Assam (LATEST UPDATE :- http://www.keralapschelper.com/p/whos-who.html)

35. Which is Indian Navy's newly commissioned indegenously built highly maneuverable Fast Attack Craft ?
Answer :- INS Tarmugli

36. Who is the first cueist in the world to hold both world & continental titles in 6-red snooker at the same time ?
Answer :- Pankaj Advani

37. Which football club won the 2016 Indian Federation Cup Football Tournament ?
Answer :- Mohun Bagan

38. Which state launched the Smart Village programme to improve public facilities in the villages ?
Answer :- Gujarat

39. Which is observed as the International Day for Biological Diversity ?
Answer :- May-22

40.Who is the new Lieutenant Governor of Puducherry ?
Answer :- Kiran Bedi

41. Which Indian Chief Minister was conferred with the Yug Kavi Siddhicharan Award, one of the Nepal's prestigious literary awards ?
Answer :- Pawan Chamling (Sikkim)

42. Which Committee was constituted to recommend measures to enhance the combat capabilities of the armed forces & rebalance the overall defence expenditure ?
Answer :- D.B. Shekatkar Committee

43. Who is appointed as Principal Adviser for social sector in NITI Aayog ?
Answer :- Ratan P Watal

44. Which country has built the world's first Scanning Helium Microscope to examine materials without disturbing them ?
Answer :- Australia C Who were appointed
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Degree Level Questions - 2"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia