WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 009

Releted Posts With this Label

Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
121.Who authored ‘Anasthasiayude Rakthasakshyam’?
Answer :- Kuriakose Elias Chavara

122.The social reformer who went to Goa to learn the rituals related to temples?
Answer :- Arattupuzha Velayudha Panicker

123.Who wrote ‘Arulnool’?
Answer :- Ayya Vaikuntar

124.Kummampalli Raman pillai Asan was the teacher of:
Answer :- Sree Narayana Guru

125.In which year the prefix ‘Mahakavi’ awarded to Kumaranasan by Madras University ?
Answer :- 1922 126.The name ‘Sivagiri’ was given by:
Answer :- Sree Narayana Guru

127.The real name of Vagbhatananda Gurudevar:
Answer :- V.K.Gurukkal

128.The work of Kumaranasan that depicts the fact ‘Mamsanibhadamalla ragam’ (Love is not an artifact of flesh):
Answer :- Leela

129.Who is regared as the greatest Keralite of 20th century?
Answer :- Sree Narayana Guru
Renaissance in Kerala E-Book
You can buy Renaissance in Kerala E-Book prepared by WWW.KERALAPSCHELPER.COM from Us. In this book we included notes of Renaissance leaders like Sree Narayana Guru, Chattambi Swamikal, Ayyankali etc...and Also Include 300+ Previous PSC Questions and Expected Questions.
130.“His grandfather Hrishikesan and his father Muthukumaran were great yogis and were migrated to Tamilnadu from Pampumkadu in Malabar during Tipu Sultan’s aggression. Lord Subramanya was their family deity. At the age of 12, he received spiritual initiation from two Tamil Saints, Sachidananda Maharaj and Sri Chitti Paradeshi.”- The person mentioned here is:
Answer :- Thycaud Ayya

131.‘I have been touring different parts of the world. During these travels, I have had the good fortune to come into contact with several saints and maharshis. But I have frankly to admit that I have never come across one who is spiritually greater than Swami Sree Narayana Guru of Kerala” Whose words are these?
Answer :- Rabindranath Tagore 132.The first Sanyasa disciple of Sree Narayana Guru:
Answer :- Sivalingadasa Swamikal

133.Who was honoured by the Maharaja of Cochin with the title ‘Kavithilakan’?
Answer :- Pandit Karuppan

134.Who wrote Darshanamala?
Answer :- Sree Narayana Guru

135.Who was the first to introduce the system called “A school along with every church”?
Answer :- Kuriakose Elias Chavara
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia