Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) 2017 ANSWER KEYClick Here
.
PSC LATEST UPDATES....CLICK HERE
.
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Year End Special 2016 - 1 [International Awards]

Releted Posts With this Label

Keralapschelper.com is presenting a Current Affairs Questions with answers. In this set we included only those kinds of questions which are Expected to asked by Kerala Public Service Commission in the upcomming exams like Lower Division Clerk ,Last Grade,LP School Assistant, UP School Assistant and other PSC Examination.

1. ദക്ഷിണേഷ്യയിലെ മികച്ച സാഹിത്യ കൃതിക്കുള്ള ഡി.എസ്.സി പുരസ്കാരം നേടിയ കൃതിയായ സ്ലീപ്പിങ് ഓൺ ജുപിറ്റർ [Sleeping on Jupiter ] എന്ന കൃതിയുടെ കർത്താവ്?
Answer :- അനുരാധ റോയ്

2. 2016- കോമൺ വെൽത്ത് ഏഷ്യ മേഖല ചെറുകഥാ പുരസ്കാരം നേടിയ Cow and Companyഎന്ന കൃതി ആരുടേതാണ്?
Answer :- പരാശർ കുൽക്കർണി


3. കാൻ ചലച്ചത്രമേളയിൽ മികച്ച സംവിധായകനുള്ള Golden Pam പുരസ്‌കാരം നേടിയത്?
Answer :- കെൻലോച്ചു[Ken Loach, Film :- I, Daniel Blake]

4. കാൻ ചലച്ചത്രമേളയിൽ മികച്ച നടനുള്ള  പുരസ്‌കാരം നേടിയത്?
Answer :- Shahab Hosseini, "The Salesman"

5. കാൻ ചലച്ചത്രമേളയിൽ മികച്ച നടിക്കുള്ള പുരസ്‌കാരം നേടിയത്?
Answer :- Jaclyn Jose, "Ma Rosa"

6. Time Person of The Year 2016 ആരാണ്?
Answer :- ഡൊണാൾഡ് ട്രംപ്

7. Time Person of The Year 2015 ആരാണ്?
Answer :- ആഞ്ജല മെർക്കർ

8. 2016-ലെ മാൻ ബുക്കർ ഇന്റർനാഷണൽ പുരസ്‌കാരം നേടിയ കൃതി?
Answer :-The Vegetarian [Han Kang (South Korea); Deborah Smith (translator)]

9. 2016 ബുക്കർ പ്രൈസ് നേടിയത്?
Answer :- Paul Beatty [The Sellout]

10. 2016-ലെ ഗ്രാമി അവാർഡിൽ മികച്ച ആൽബമായി തിരഞ്ഞെടുത്തത്?
Answer :- 1989 ടെയ്‌ലർ സ്വിഫ്റ്റ് [1989 (Taylor Swift album)]

11. 2016- ആബേൽ പുരസ്കാരം ലഭിച്ചത് ആർക്കാണ്?
Answer :- ആൻഡ്രു.ജെ.വിത്സൺ [Andrew John Wiles]

12. 2016-ലെ ഓറഞ്ച് പ്രൈസ് നേടിയത് ആരാണ്?
Answer :-Lisa McInerney

13. 88th annual Academy Award for Best Picture?
Answer :- Spotlight

14. 88th annual Academy Award for Best Director?
Answer :-Alejandro G. Iñárritu

15. 88th annual Academy Award for Best Actor ?
Answer :- Leonardo Di Caprio, The Revenant


16. 88th annual Academy Award for Best Actress?
Answer :-Brie Larson, Room

17. 88th annual Academy Award for Best Animated Feature Film?
Answer :- Inside Out, Pete Docter and Jonas Rivera [ഇതിൽ പ്രവർത്തിച്ച മലയാളി സാജൻ സ്കറിയ]

18. 88th annual Academy Award for Best Documentary Short?
Answer :- A Girl in the River: The Price of Forgiveness, Sharmeen Obaid-Chinoy

19. 88th annual Academy Award for Best Documentary Feature Film?
Answer :- Amy, Asif Kapadia and James Gay-Rees

20. The Nobel Prize 2016 in LITERATURE
Answer :- Singer-songwriter Bob Dylan

21. The Nobel Prize 2016 in ECONOMIC SCIENCES:
Answer :-  Oliver Hart and Bengt Holmstrom

22.The Nobel PEACE PRIZE 2016 :
Answer :- Colombian President Juan Manuel Santos

23. The Nobel Prize 2016 in CHEMISTRY:
Answer :- Jean-Pierre Sauvage, Fraser Stoddart and Bernard “Ben” Feringa

24. The Nobel Prize 2016 in PHYSICS:
Answer :- David Thouless, Duncan Haldane and Michael Kosterlitz

25. The Nobel Prize 2016 in MEDICINE:
Answer :- Yoshinori Ohsumi

26. 2016 കെയിറോ അന്താരാഷ്ട്ര ചലച്ചിത്ര മേളയിൽ Documentary വിഭാഗത്തിൽ ഒന്നാമതെത്തിയ ചിത്രം?
Answer :- Daughter of Mother India

MORE LATEST UPDATE SOON......

Current Affairs 2016,Current Affairs ,PSC Current Affairs 2016,Current affairs Quiz 2016 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2016 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia