Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Date Click Here
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.
Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details ||Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details ||Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details ||

Kerala PSC Current Affairs 14 December 2016

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........

1. Which Indian state is planning to create a Wagah like border viewing point in the state?
Answer :- Gujarat

2. The UNICEF Global Goodwill Ambassador to promote child rights at the UNICEF 70th anniversary event?
Answer :- Priyanka Chopra

3. Who won the Ballon d’Or award for the fourth time.

Answer :- Cristiano Ronaldo

4. Which Indian Player won his 11th World Billiards (150-Up format) Championships title by beating Peter Gilchrist of Singapore?
Answer :- Pankaj Advani

5. Who has topped in the Forbes’ list of America’s Richest Entrepreneurs under 40 years of age for this year?
Answer :- Facebook’s Co-founder and CEO Mark Zuckerberg [ $50 billion]

6. Which state government has launched country’s first amphibious bus project?
Answer :- Punjab [The amphibious bus named as “Harike Cruise” travels on land and as well as in water.]

7. Which Film has won the maximum number of nominations (Seven nominations) at the 74th Golden Globe Awards?

Answer :- ‘La La Land’, directed by Damien Chazelles [India-Australia set drama ‘Lion’ bagged four nods, including the best supporting actor for Dev Patel.]

8. Which multilateral agency halted two concurrent processes initiated by India and Pakistan under the Indus Water Treaty?
Answer :- World Bank Group

9. The country that replaced the controversial Kafala Labour System recently ?
Answer :- Qatar [New System is Contract-based Labour System]

10. Theme of 2016 International Mountain Day?
Answer :- Mountain cultures: Celebrating diversity and strengthening identity

11. Biography titled 'Dipa Karmakar: The Small Wonder' related with which personality?

Answer :-Gymnastic Dipa Karmakar

12. Who were named ITF (International Tennis Federation) World Champions of the year 2016.
Answer :- Andy Murray and Angelique Kerber

13. ആഷസ് ക്രിക്കറ്റ് ചരിത്രത്തിൽ ആദ്യമായി Day and Night മത്സരത്തിന് വേദിയാകുന്ന നഗരം?
Answer :- Adelaide Oval [Australia]

14. Most Improved Player പുരസ്കാരം നൽകുന്നത്?
Answer :- Badminton World Federation [BWF]

15. ഈ വർഷത്തെ Most Improved Player അവാർഡ് നേടിയത് ആരാണ്?
Answer :- പി.വി.സിന്ധു

16. പ്രതിരോധ മേഖലയിൽ ഏറ്റവും കൂടുതൽ പണം ചെലവഴിക്കുന്ന രാജ്യം?
Answer :- US [2:- China, 3:- UK , 4:- India]

17. ബംഗാൾ ഉൾക്കടലിൽ നടക്കുന്ന ഇന്ത്യ-റഷ്യ സംയുക്ത സൈനിക അഭ്യാസം?
Answer :- Indra Navy 2016 [9th Edition]

18. മഹാരാഷ്ട്രയിലെ ആദ്യ കറൻസി രഹിത ഗ്രാമം?

Answer :- Dhasai

19. മലേഷ്യയുടെ പുതിയ രാജാവ് ആരാണ്?
Answer :- സുൽത്താൻ മുഹമ്മദ് 5

20. അമേരിക്കയുടെ പുതിയ State Secretary ആയി നിയമിതനാവുന്നത് ആരാണ്?
Answer :- Rex Tillerson [റഷ്യൻ പ്രസിഡൻറ് പുടിൻറെ സുഹൃത്ത്]
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top