Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Current Affairs 23 November 2016

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like and etc.......

1. Former ISRO chairman who passed away recently?

Answer :- M.G.K.Menon

2. World Robot Olympiad 2016 that will be held in?
Answer :- India [ First Time ]

3. World Robot Olympiad, it is a global robotics comeptition for young people was established in?
Answer :- 1963

4. India signed a Joint Declaration for implementation of Automatic Exchange of Information (AEOI) in respect to accounts of Indians held abroad and vice versa with country?
Answer :- Switzerland

5. Who is elected as the new President of the Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry (FICCI) for 2017.

Answer :- Pankaj R Patel

6. Russia's Spacecraft that arrived at the International Space Station recently is
Answer :- Soyuz


7. Which Indian Cricketer who has moved to 4th rank in the ICC’s Test rankings. Who is currently on top in the T20 International rankings.
Answer :- Virat Kohli

8. Chief Gust of Pravasi Bharatiya Divas 2017?
Answer :- Antonio Costa [Prime Minsiter of Portugal, The Conference is schedule to be held from January 7 to 9, 2017 in Bangaluru, Karnataka]

9. ആദ്യത്തെ ബോളിവുഡ് തീം പാർക്ക് നിലവിൽ വന്ന സ്ഥലം?
Answer :- ദുബായ്

10. റെയിൽവേയുടെ ജൻ ആഹാര് പദ്ധതി പ്രകാരം കുടുംബശ്രീയുടെ കഫേ കാന്റീൻ നിലവിൽ വന്ന കേരളത്തിലെ ആദ്യ റെയിൽവേ സ്റ്റേഷൻ?
Answer :- ചെങ്ങന്നൂർ

11. ശബരിമലയിൽ ഏത് ബഹുരാഷ്ട്ര കമ്പനിയാണ് ശീതളപാനീയ വില്പന നടത്തുന്നത്?

Answer :- കൊക്കോകോള

12. പുതിയ സര്‍വ്വെ ലാന്റ് റെക്കോര്‍ഡ് ഡയറക്ടര്‍ ?
Answer :- കെ ഗോപാലകൃഷ്ണന്‍

13. മലയാളിയുടെ ഉടമസ്ഥതയിൽ ബംഗളൂരു ആസ്ഥാനമായി തുടങ്ങിയ ഏത് വിമാന സർവീസിനാണ് വ്യോമയാന ഡയറക്ടർ ജനറൽ അടുത്തിടെ ലൈസൻസ് സസ്പെൻറ് ചെയ്തത്?
Answer :- എയർ പെഗാസസ്

14. യുഎസ് ഫുട്ബാൾ ടീമിൻറെ പരിശീലന സ്ഥാനത്തുനിന്നും പുറത്തായ വ്യക്തി?
Answer :- യുർഗർ ക്ലിൻസ്മാൻ

15. അമേരിക്കയിലെ ഇപ്പോഴത്തെ ഏറ്റവും പ്രായം കുറഞ്ഞ ഗവർണർ എന്ന ബഹുമതി നേടിയ ഇന്ത്യൻ വംശജ?

Answer :- നിക്കി ഹെയ് ലി [സൗത്ത് കാര ലൈന]

16. കള്ളപ്പണം തടയുന്നതിനും വലിയ നിക്ഷേപങ്ങൾ നിരീക്ഷിക്കുന്നതിനും വേണ്ടി ആദായനികുതി വകുപ്പ് 2017ൽ ആരംഭിക്കുന്ന പദ്ധതി?
Answer :- Project Insight

17. അടുത്തിടെ നാസ വിക്ഷേപിച്ച നെക്സ്റ്റ് ജനറേഷൻ കാലാവസ്ഥ ഉപഗ്രഹം?
Answer :- The Geostationary Operational Environmental Satellite-R Series (GOES-R) [It is the NASA's next generation of geostationary weather satellites.]
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top