Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Kerala PSC Current Affairs 22 November 2016

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like and etc.......

1. What is CERN?

Answer :- European Organisation for Nuclear Research [Recently India became an associated member of CERN, the world largest nuclear and particle physics laboratory]

2. Who won the first World Sanskrit Award
Answer :- Maha Chakri Sirindhorn [Thailand Princess]

3. Which state has the highest number of Internet subscribers in the country?
Answer :- Maharashtra [29.47 million, Followed by Tamila Nadu, Andra Pradesh and Karnataka]

4. Who won the BANK BRI-JCB Indonesia Open?
Answer :- Gaganjeet Bhullar

5. The scheme launched by Union Textile ministry Identity Cards for Artisan?

Answer :- Pehchan [ This scheme was launched by Union Textile Minister Smriti Irani in Ahmedabad]

6. Who won the Gold medal in men's trap event at the 60th National Shooting Championship for Shotgun in Jaipur?
Answer :- Mahavjit Singh Sandhu

7. Author of the book titled 'Gita Press and the Marking of Hindu India'?
Answer :- Akshaya Mukul

8. Who won the Shakti Bhatt First Book Prize 2016?
Answer :- Akshaya Mukul


9. കൊച്ചി ബിനാലെ ഫൌണ്ടേഷൻ സിഇഒ ആയി നിയമിതനായത്?
Answer :- മഞ്ജു സാറ രാജൻ

10. ഫോട്ടോഗ്രാഫിയുടെ 175 ആമത് വാർഷികത്തോട് അനുബന്ധിച്ചു Time Magazine തയാറാക്കിയ ലോകത്തെ സ്വാധീനിച്ച 100 ചിത്രങ്ങളുടെ പട്ടികയിൽ ഇന്ത്യയിൽ നിന്നും ഇടം നേടിയ ചിത്രം?
Answer :- Gandhi and The Spinning Wheel

11. 'Gandhi and The Spinning Wheel' എന്ന ചിത്രം Life Magazine വേണ്ടി ഏത് ലോക പ്രശസ്ത വനിതാ ഫോട്ടോഗ്രാഫർ പകർത്തിയതാണ്?
Answer :- മാർഗരറ്റ് ബുർക്ക് വൈറ്റ്


12. തുടർച്ചയായി എട്ടാം തവണയും ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വേഗതയേറിയ സൂപ്പർ കംപ്യുട്ടർ ഉള്ള രാജ്യങ്ങളിൽ ഒന്നാം സ്ഥാനം നേടിയത്?
Answer :- ചൈന

13. സ്ഥാനം നിലനിർത്താൻ സഹായിച്ച ചൈനയുടെ Super Computer പേര്?
Answer :- Sunway Taihu Light

14. Railway Vikas Shivir best team award?

Answer :- South Central Railway (SCR) [The Rail Vikas Shivir was a three-day Conference held at Surajkund. It was inagurated by the Prime Minister, Shri Narendra Modi through video conferen]

15. പുതിയ വൈദ്യുതി മന്ത്രി ആരാണ്?
Answer :- എം.എം.മാണി (മന്ത്രി സഭയെ അറിയാൻ ഇവിടെ ക്ലിക്ക് ചെയ്യൂ...)

16. 75 മേളകർത്താ രാഗങ്ങളിലും കീർത്തനങ്ങൾ രചിച്ച പ്രശസ്ത കർണാടക സംഗീതജ്ഞൻ?
Answer :- ഡോ.എം.ബാലമുരളീ കൃഷ്ണ [More Information Related with This Question :- CLICK HERE]
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top