Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Kerala PSC UNIVERSITY ASSISTANT Examination Answer Key 24 May 2016

UNIVERSITY ASSISTANT Answer Key | Kerala PSC UNIVERSITY ASSISTANT Examination Answer Key | PSC UNIVERSITY ASSISTANT Answer Key | KPSC UNIVERSITY ASSISTANT Answer Key | UNIVERSITY ASSISTANT Examination Answer Key 2016 | UNIVERSITY ASSISTANT Answer Key 2016 | UNIVERSITY ASSISTANT Examination May 24 Answer Key | UNIVERSITY ASSISTANT May 2016 Answer Key |UNIVERSITY ASSISTANT May 24 Answer Key | Answer Key of UNIVERSITY ASSISTANT |
--------------------------
Answer Key of UNIVERSITY ASSISTANT in VARIOUS UNIVERSITIES Department Examination Answer key will be available through this Website. Official Answer Key is available Now, You can also check the same from the following link.
UNIVERSITY ASSISTNAT RANK LIST PUBLISHED ..
Gazette Date : 22/03/2016
Category No: 42/2016 
Name of Post :- UNIVERSITY ASSISTANT
Name of Department :- Universities in Kerala
Scale of Pay :- Rs13900-24040
Number of Vacancies :- Anticipated Vacancies

About The Examination 
Question Paper Code :- 71/2016
Date: 24/05/2016 Tuesday
Time :- 01.30 PM to 03.15 PM.
Maximum Marks:- 100
Exam Duration:- 1 hour 15 minutes
Medium of Questions: English
QUESTIONS AND ANSWERS (Update based on PSC FINAL answer Key)
1. The transformer works on which principle?
Answer :- Electromagnetic induction
2. Which is the most effective test to determine AIDS?
Answer :- Werstern bolt test
3.Minamatha disease is due to?
Answer :- Mercury

4. An alloy used in making heating elements for electric heating devise is
Answer :- Nichrome
5. Phenomenon behind the formation of rainbow
Answer :- Dispersion of light
6. What is the name of the pigment which helps animals to see in dim light?
Answer :- Rhodopsin
7. What is oil of vitriol?
Answer :- Sulphuric Acid
8. What is manufactured using Bessemer process?
Answer :- Steel
9. A person suffering from bleeding gum need in his food?
Answer :- Citrus
10. Which fossil organism is usually regarded as the connecting link between birds and reptiles?
Answer :- Archeopteryx
11. Which is the following won the 'Odakkuzhal Award' to S.Joseph?
Answer :- Chandranodoppam
12. Who got the 'Dr.Sukumar Azhikode Thatwamasi Endowment' for this year?
Answer :- Dr.T.M.Thomas Issac
13. Presnt Jnanpeed winner Raghuveer Chaudhari is a popular writer in ________ language.
Answer :- Gujarati
14. Which country was defeated by India to win her Seventh Crown in SAF Games?
Answer :- Removed the Question
15. Who is the present Governor of Reserve Bank of India?
Answer :- Raghuram Rajan
16. Recently dead Mufti Muhammed Sayyid was the Chief Minister of ...... state.
Answer :- Jammu and Kashmir
17. Who scored 1009 runs in one innings, in the Bhandari Trophy under 16 Inter School Cricket?
Answer :- Pranav Dhanvade
18. 'Miss World' Miriya Lalguna Roso belongs to which of the following country?
Answer :- Spain
19. Who among the following was appointed as CEO of NOTI AYOG?
Answer :- Amithab Kanth
20. World's largest Bird statue is built in Jatayu Nature Park. In which place of Kerala, it is built?
Answer :- Chatayamangalam
21. The literacy rate in India is?
Answer :- Removed the Question
22. Which is the tree generally grown for forestation?
Answer :- Teak
23. Who was the first martyr in First Indian Independence War 1857?
Answer :- Mangal Pande
24.Who was the Chairman of Nehru Committe Report?
Answer :- Mothilal Nehru
25. What is a Republic?
Answer :- In a democracy, the head of the state is either directly or indirectly elected by the people
26. What is the official name of India?
Answer :- Republic of India
27. Which was the first linguistic state in Independence India?
Answer :- None of Thsese 
28. In which river Bhakra-Nangal dam is situated?
Answer :- Sutlej
29. Swami Vivekananda delivered his famous Chickago Speech in?
Answer :- Removed the Question
30. What is the total length of NH 49(Kochi to Dhanushkodi)?
Answer :- 440 km
31. Kochi Rajya Praja manadalam was formed in the year?
Answer :- 1941

32. The orginal name of Vagbhatananda, tha famous social reformer in Kerala?
Answer :- Kunji Kannan
33. gayathripuzha is the tributary of which river?
Answer :- Bharatha Puzha
34. KSEB was formed in the year?
Answer :- 1957
35. What is the name of rain water harvest programe organised by Kerala Government?
Answer :- Varsha
36. Who founded 'Ananda mahasabha' in 1918?
Answer :- Brahmananda Shivayogi
37. Who wrote the famous book 'A Short History of the Peasant Movement in Kerala'?
Answer :- EMS
38. Who founded Jatinasini Sabha?
Answer :- Anandatheerthan
39. In which district Mangalavanam, the smallest wild life sanctuary in Kerala situated?
Answer :- Ernakulam
40.Where is Kerala Coconut Research Station situated?
Answer :- Removed the Question
41. The authority to issue 'writs' for the enforcement of Fundamental Rights rests with
Answer :- The Suprime Court and High Courts
42. Who is the chairman of Rajya Sabha?
Answer :- The Vice President
43. The Public Service Commission of India, as the Union Public Service Commission was first called, was established in the year?
Answer :- 1926
44. Which Constitutional Amendment made right to free and compulsory education as a fundamental right?
Answer :- 86th
45. Who is the present CAG?
Answer :- Shashi Kanth Sharma
46.The Funamental Rights of the Indian Citizens are enshrined in?
Answer :- Part III of the Constitution
47. Which of the following Article of the Constitution deals with the Fundamental Duties of the Indian Citizens?
Answer :- Article 51-A
48. In which year the National Development Council (NDC) was established?
Answer :- 1952
49. The National Human Rights Commission was established in the year?
Answer :- 1993
50. Who is the Chairperson of Kerala State Vanitha Commission?
Answer :- K.C.Rosakutty
51. Anganwadi centers are functioning under the programme?
Answer :- ICDS
52. The ............. was launched in December 2001 to ameliorate the conditions of the urban slum dwellers living below the poverty line without adequate shelter.
Answer :- Valmiki Ambedkar Awas Yojana
53. This is a comprehensive housing scheme launched witha view to enusre the integrated provision of shelter, sanitation and drinking water. The basic objective of the programme is to improve the quality of life of the people as well as the overall habitat in rural areas.

Answer :- Samagra Awas Yojana
54. Which programme is launched on the lookout for the 'poorest of the poor' by providing them 35 kilograms of rice and wheat at Rs 3 and Rs.2 per kilogram respectively?
Answer :- Antyodya Anna Yojana
55. Which plan was called as Mehalnobis plan named after the well-known economist?
Answer :- Second Five Year Plan 1956 - 61
56. Who is the implementing officer at district level responsible for the monitoring and supervision of national food for work programme?
Answer :- District Collector
57. Jawahar Rozgar Yojana was launched in April 1st 1989, by combining the two programmes.
Answer :- NREP, RLEGP
58. Kudumbashree mission was launched on May 17th 1998 by our former Prime Minister
Answer :- Sri A.B.vajpai
59. Mahila Samridhi Yojas was started in 1998 on the day of:
Answer :- Gandhi Jayanthi
60. To change negative family and community attitudes towards the girl child at birth and towards her mother is the prime objective of:
Answer :- Balika Samridhi Yojana
61. Name the Act that governs the internet usage in India:
Answer :- The Information Technology Act 2000
62. An eattempt to criminally and fraudulently acquire sensitive information, such as usernames, password and credit card details by masquerading as a trustworthy entity in an electronic communication is termed as:
Answer :- Phishing
63. A device that modulates signals to encode digital information and demodulate signals to decode the transmitted information.
Answer :- modem
64. '.mpg' extension refers usually to what kind of file?
Answer :- Animation/Movie file
65. The brain of any computer system is
Answer :- CPU
66. An attempt to make a computer resource unavailable to its intended users is called:
Answer :- Denial-of-service attack
67. Who is considered as the first programmer?
Answer :- Ada Lovelace
68. A computer program that is used to convert an assembly language to machine language?
Answer :- Assembler
69. Codes consists of light and dark marks of various thickness which may be optically read is known as:
Answer :- Bar Code
70. The inventer of World Wide Web
Answer :- Tim Berner's Lee
71.The passive form of "This shop sells all the vegetables." is:
Answer :- All the vegetables are sold by this shop
72. I was going ............ the documents last evening.
Answer :- through
73. The problem was .......... difficult that I could not solve it.
Answer :- much
74. Which part mistake:- [a] it wa Shakespeare [b] and not no one else [c] who wrote this play [d] at the beginning of the sixteenth centuary

Answer :- and not no one else
75. Which part mistake :- [a] the film [b] that I saw yesterday [c] was about an old man [d] who was living a long time ago
Answer :- who was living a long time ago
76. The indirect form of 'Do you like comics?" she asked me. is
Answer :- She asked me whether I like comics
77.  Let us go for a walk,...............
Answer :- shall we?
78. It was raining when I ............. home yesterday.
Answer :- reached
79. Germany is ............ European country.
Answer :- a
80. Milk is .................. in proteins and minerals
Answer :- rich
81. If 4 taps can fill a tank in 10 hours. Then how many hours can 6 taps fill the same tank?
Answer :- 6 2/3 hours
82. A and B together can do a piece of work in 12 days and A alone can complete the work in 18 days. How long will B alone take to complete the job?
Answer :- 36 days
83. A garden is 90 m long and 75 m broad. A path 5 m wide is to be built outside around it. Find the area of the path
Answer :- 1750 m
84. Which of the following number is divisible by 33? [1333, 1375, 2133, 2145]
Answer :- 2145
85. HCof 36 and 264 is:
Answer :- 12
86. In how many years will a sum of money triple itself, the rate of interest being 10%.
Answer :- Removed the Question
87.  Manu's age is 6 times Binu's age. 15 years hence Manu will be 3 times as old as Binu. Find Binu's age?
Answer :- 10
88. Find the time taken by a 180 m long train running at 54 km/hr to cross a man standing on a platform:
Answer :- 12 seconds
89. What number should be subtarcted from each of the numbers 23, 30, 57 and 78 so that the remainders are in proportion
Answer :- 6
90. 
Answer :- 11:8
91. "Flower" is related to "Petal" in the same way as "Book" is related to:
Answer :- Page
92. Find the missing number in the series :- 2, 6, 18, 54, ....., 486, 1458
Answer :- 162
93. Find out the missing letter :- B, E, H,K,N,...
Answer :- Q
94. If A is in the north of B and C is in the west of B. In what direction is A with respect to C?
Answer :- North-East
95. Statement :- All the students passed the examination. Some students are girls
Conclusion 
I. Some boys passed the examination
II. All the girls failed the examination
III. None of the boys passed the examination
IV. None of the girls failed the examination
[A] I and II follow  [B] II and III follow
[C] I, II and III follow [D] None of the above
Answer :- None of the above
96. If EDUCATION is coded as NOITACUDE, then REDFORT will be coded as
Answer :- TROFDER
97. Find out the pair which is different from the other given pairs
Cow and Buffalo; Cock and Hen; Horse and Mare; Dog and Bitch
Answer :- Removed the Question
98. Find the odd one among these : Lake, River, Pool, Sea
Answer :- River
99. If HOBBY is coded as IOBY and LOBBY is coded as MOBY  then BOBBY is coded as
Answer :- COBY
100. If I=9 YOU=61 then WE=?
Answer :- 28
Expected CUT OFF MARK of UNIVERSITY ASSISTANT Examination is Between 70 - 80
OFFICIAL ANSWER KEYCLICK HERE
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top