Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Kerala PSC Examination Expected Questions - 397

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------

681. Name the team from Delhi which plays in the Hockey India League?
Answer :- Delhi Waveriders [The other teams in the League are Dabang Mumbai, Jaypee Punjab Warriors, Kalinga Lancers, Ranchi Rays and Uttar Pradesh Wizards]

682. In which Olympics did India win the first medal in hockey?
Answer :- 1928 [Amsterdam Olympics, Jaipal Singh was the team captain India has so far won eight Olympics hockey gold medals in 1928, 1932, 1936, 1948, 1952, 1956, 1964 and 1980]

683. Anil Kumble, India's highest wicket taker, has taken how many wickets in test cricket?
Answer :- 619 [He is the world's third highest wicket taker in test cricket, after the Sri Lankan cricketer Muttiah Muralisharan (800) and Shane Warne (708) of Australia]

684. Which olympics sport is a combination of fencing , swimming, horse ridingm running and shooting?
Answer :- Modern Pentathlon [ It is different from ancient Olympics Pentathlon where the events included long jump, javelin throw, discus throw, stadion (a short foot race) and wrestling]


685. Where will the 2018 Men's World Cup Hockey tournament held?
Answer :- Bhubaneswar

686. Which is the last women's single player to complete a grand slam (winning all the grand slam titles in the same calendar year)?
Answer :- Steffi Graph in 1988 [ others are Maureen Connolly (1953) and Margaret Court (1970)]

687. Which is the last men's single player to complete a grand slam (winning all the grand slam titles in the same calendar year)?
Answer :- Rod Laver in 1962 and 1969 [Don Budge (1938)]

688. Which internationally renowned Jamican athlete was the first in the world to achieve a 'double double' by winning 100 m and 200 m titles at two consecutive Olympics?
Answer :- Usain Bolt [2008 and 2012 Olympics]

689. Who are the Current Champion in the year 2015 of Men's Hockey Wold Cup?
Answer :- Australia

690. Who are the Current Champion in the year 2015 of Women's Hockey Wold Cup?
Answer :- The Netherlands
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top