Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Examination Expected Questions - 395

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------
611. What is the full form of ATM?
(a)Automated Tailoring Machine
(b) Any Time Money
(c) Automated Teller Machine
(d) All Time Money

612. The most popular way to materialize XML document is to use:
(a)DTD
(b) XSLT
(c) HTML
(d) SOAP


613. To open the font dialogue box in MS Word, we can use the short cut key:
(a)Alt+F
(b) Ctrl+F
(c) Ctrl+D
(d) Alt+D

614. Who was the inventor of mechanical calculator for adding numbers?
(a)Charles Babbage
(b) Pascal
(c) Peano
(d) De Morgan

615. In a DTP software, to strech as short title of a paper across the page, use the _____ option.
(a)Expanded
(b) Proportional
(c) Scale
(d) Horizontal Algnment

616. RAD stands for:
(a)Repeated Application Development
(b) Ready Application Development
(c) Relative Application Development
(d) Rapid Application Development

617. What is I-beam?
(a)A pointer used to select text
(b) A special tool used in animations
(c) Transitions
(d) None of these

618. All the information collected during database
development is stored in a:
(a)Data path
(b) Data warehouse
(c) RAD
(d) CASE

619. Primary key is selected from the:
(a)Candidate keys
(b) Composite keys
(c) Determinants
(d) Foreign keys

620. The personal computer industry was started by:
(a)IBM
(b) Apple
(c) HLC
(d) Compaq

621. As compared to the secondary storage devices, primary storage units have:
(a)Faster
(b) Costlier
(c) Less storage capacity
(d) All of the above

622. Which of the following does not affect the resolution of a video display image?
(a)Band width
(b) Raster scan rage
(c) Vertical and horizontal lines of resolution
(d) Screen size

623. What is the name of the operating system for laptop computer called MacLite?
(a)MS-DOS
(b) Windows-NT
(c) OZ
(d) Windows-XP

624. The number of processes completed per unit time is known as:
(a)Hit ratio
(b) Efficiency
(c) Capacity
(d) Throughput

625. The altering of data so that it is not usable unless the changes are undone is:
(a)Biometrics
(b) Ergonomics
(c) Encryption
(d) Compression


626. Two main measures for the efficiency of an algorithm are:
(a)Data and space
(b) Complexity and capacity
(c) Time and space
(d) Capacity and cost

627. The CPU communicate with the memory using:
(a)Control bus
(b) Data bus
(c) Address bus
(d) All of the above

628. A very large initial letter of the first word of the paragraph is called:
(a) Drop cap
(b) Dropped
(c) Capital
(d) Figure

629. In addition to slide tab in Normal View, which allows a user to select slides in MS Power Point?
(a)Slide show
(b) Print preview
(c) Outline
(d) Slide sorter

630. Which of the following is not a part of the operating system?
(a)Network system
(b) Kernel
(c) Shell
(d) File system

631. A strip of buttons across the top of the main window in MS Power Point is called:
(a)Menu bar
(b) Tool bar
(c) Status bar
(d) Ribbon

632. Which of the following is an abstract data type?
(a)Int
(b) Double
(c) String
(d) Class

633. The start button and system tray are part of what feature of Windows?
(a)Quick launch bar
(b) Menu bar
(c) Task pane
(d) Task bar

634. Which of the following is not a computer language?
(a)LOTUS
(b) BASIC
(c) COBOL
(d) FORTRAN

635. Microsoft Word contains built in paragraph formats called:
(a)Gutters
(b) Styles
(c) Bullets
(d) Formats

Answers
1 (c) 2(b) 3 (c) 4 (b) 5(a) 6(d) 7(a) 8(b) 9(a) 10(a) 11(d) 12(d) 13(c) 14(d) 15(c) 16(c) 17(d) 18(a) 19(d) 20(a) 21(d) 22(d) 23(d) 24(a) 25(b)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top