Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Examination Expected Questions - 386

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------
471.The part of the brain which maintains equillibrium of the body:
Answer :- Cerebellum

472.The smallest bone in human body is Stapes. It is in:
Answer :- Middle ear

473.The animal that seeks food with the help of reflecting sound waves:
Answer :- Bat

474.Which part of the brain controls the temperature of the body?
Answer :- Hypothalamus

475.Which part of the brain facilitates muscular coordination?
Answer :- Cerebellum

476.The bird that can live in the lowest temperature:
Answer :- Emperor Penguin

477.The bird that has the longest life span:
Answer :- Ostrich

478.The bird that has the longest wing span:
Answer :- Albatross

479.The bird that lays egg in the nest of another bird:
Answer :- Cuckoo

480.The bird that makes the longest migration:
Answer :- Artctic Tern

481.The clonned cow:
Answer :- Victoria

482.Trachoma is a disease of:
Answer :- Eye

483.What connects middle ear and pharynx?
Answer :- Eustachian tube

484.What is the average length of spinal cord -
Answer :- 45cm

485.Which organism has the most developed brain?
Answer :- Human

486.Which part is known as ‘little brain’?
Answer :- Cerebellum

487.Which part of the brain controls involuntary activities such as heart beat, respiration etc?
Answer :- Medulla Oblongata

488.The fastest swimmer:
Answer :- Sail fish

489.The first mammal created through clonning is Dolly. It is a:
Answer :- Sheep

490.The largest bird egg in the world at present is that of the:
Answer :- Ostrich

491.The largest bird:
Answer :- Ostrich

492.The males that give birth to offsprings:
Answer :- Hippocampus

493.The most intelligent bird:
Answer :- Blue tit

494.The only animal in cat family that cannot retract its nails:
Answer :-Cheetah

495.The slowest fish:
Answer :- Seahorse

496.The smallest bird:
Answer :- Humming bird

497.The venom of Viper affects:
Answer :- Circulatory system

498.Which animal eat food after washing it?
Answer :- Racoon

499.Which animal is believed to show suicide tendency?
Answer :- Lemming

500.Which bird has the highest density of feather?
Answer :- Penguin
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top