Navigation

Kerala PSC Examination Expected Questions - 381 [Geography]

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

416. In which Himalayan belt is the hilstations of Mussoorie, Nainital and Darjelling are situated?


Answer:- Lesser Himalayas

417. Which is the northern most belt of Himalayas?

Answer:- Greater Himalayas

418. In which Himalayn belt is the highest peaks situated?

Answer:- Himadri

419. Himadri is the another name of?

Answer:- Greater Himalayas

420. Which belt of the Himalaysa contain most of the glaciers from which the important rivers like Ganga and Yamuna originated?

Answer:- Greater Himalayas

421. In which Himalayan belt is the passes like Natu La, Jelep La and Shipki La are situated?

Answer:- Greater Himalayas

422. The mountain ranges north of the Himalayas are called?

Answer:- Trans or Tethyan Himalayas

423. In India, the Trans Himalayas are present only in the .............. region of Jammu and Kashmir?

Answer:- Ladakh

424. The world's second tallest peak Mount K-2 situated in which mountain range?

Answer:- The Karakoram range

425. The Northersn Plains stretches from Punjab in the west to ...... valley in the east?


Answer:- Assam Valley

426. What is the average width of the Northern Plains?

Answer:- 250 - 320 km

427. Which state contains the largest part of the Thar or Great Indian Desert?

Answer:- Rajasthan

428. Which is the only river that flows through the Thar Desert?


Answer:- Luni

429. Which river is known as 'The Sorrow of Bihar'?

Answer:- Kosi

430. Which is the largest delta in the world?

Answer:- The Sunderbans

Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: