Kerala PSC Examination Expected Questions - 368 (CONSTITUTION)

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

261. Which Schedule of the Constitution is mentioned about tribal areas?


Answer:- Part VI

262. Which Schedule was added by 74th amendment?

Answer:- 12th

263. Which Schehule of the Constitution contains names and territorial extents of States and Union Territories?

Answer:- First

264. Which State has the largest number of members in Rajya Sabha?

Answer:- U.P.

265. Which state has the largest number of members in the Constituent Assembly?

Answer:- United Province

266. Which Union territory has the largest number of members in Rajya Sabha?


Answer:- Delhi

267. Who presides over the joint sitting of Parliament?

Answer:- Speaker of Lok Sabha

268. Who presides over the Lok Sabha?

Answer:- Speaker

269. Who presides over the Rajya Sabha?

Answer:- Vice President

270. Who represented Scheduled Caste Federation in the Constituent Assembly?

Answer:- B.R.Ambedkar

Comments

Popular Posts

About This Site

KERALAPSCHELPER.com is an exclusive and useful site for all job seekers in Kerala and India. This site includes various types of Kerala PSC Previous, Kerala PSC Old questions with answers, Kerala PSC Model and Sample question papers and answers, Kerala PSC Malayalam Questions, Kerala PSC Examination Syllabus, Kerala PSC Rank Lists, Kerala PSC latest Notifications and Kerala PSC General Knowledge (gk) questions ,Kerala PSC maths and mental ability questions , Kerala PSC examination expected questions, Kerala PSC examination current affairs questions,Kerala PSC hall tickets,Kerala PSC interview and practical schedule details and many many more. This site provide also provide various govt jobs information all around the country. Also provide previous and model Bank Test questions with answers and IBPS CWE Bank Test Model Questions.TET questions and model etc.. Use it as a complete online study material.