Navigation

Kerala PSC Examination Expected Questions - 364 (RENAISSANCE)

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar 
-----------------

201. Kumarakodi is the final resting place of:

(a) Kumaragurudevar
(b) Kumaranasan
(c) Vagbhatananda
(d) None of these

Answer:- Kumaranasan

202. Who organised interdining at Kozhikode and called it “Preethibhojanam”?


(a) Kumaranasan
(b) A.Ayyappan
(c) V.T.Bhatathirippad
(d) Vagbhatananda

Answer:- Vagbhatananda

203. Ayyavazhi is related to:

(a) Thycaud Ayya
(b) Sahodaran Ayyappan
(c) Ayya Vaikundar
(d) None of these

Answer:- Ayya Vaikundar

204. Who proclaimed: It is years since I left castes and religions. Yet some people think that I belong to their caste. That is not correct. I do not belong to any particular caste or religion.

(a) Mahatma Gandhi
(b) T. K. Madhavan
(c) Rajaram Mohan Roy
(d) Sree Narayana Guru

Answer:- Sree Narayana Guru

205. ............ a notable disciple of Sree Nârâyana Guru introduced Guru’s visions and ideals to the western world.


(a) Nataraja Guru
(b) Kumaranasan
(c) Chattambi Swamikal
(d) K.Madhavan

Answer:- Nataraja Guru

206. How many people signed the Ezhava Memorial?

(a) 10000
(b) 13000
(c) 13176
(d) 10038

Answer:- 13176

207. Who took initiative to establish Samastha Thiruvithamkur Pulayar Mahasabha?


(a) Ayyankali
(b) T.V.Thevan
(c) C.K.Karuppan
(d) T.T.Kesavan Sastri

Answer:- T.T.Kesavan Sastri

208. The organisation in Kerala which was founded in the lines of Servants of India Society?

(a) SNDP
(b) NSS
(c) Yogakshema Sabha
(d) None of these

Answer:- NSS

209. Which was the mouth piece of Abstention Movement?

(a) Yoganadam
(b) Malayali
(c) Kerala Kesari
(d) Swadeshabhimani

Answer:- Kerala Kesari

210. ‘Yoganadam’ is the publication of:


(a) NSS
(b) SNDP
(c) Kalamandalam
(d) None of these

Answer:- SNDP

Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: