Kerala PSC Examination Expected Questions - 361 (SCIENCE)

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
Share it:
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

171. A type of stone that can float on water:

(a)Marble
(b) Limestone
(c) Pumice stone
(d) Gem stone

Answer:- Pumice stone

172. The expected energy of electrones at absolute zero is called:

(a)Work function
(b) Potential energy
(c) Emission energy
(d) Fermi Energy

Answer:- Fermi Energy

173. The freezer in a refrigerator is fitted near the top:

(a)to keep it away from the heat compressor which is near the bottom
(b) because of convenience
(c) so that it can cool the whole interior by setting up convection currents
(d) without any specific purpose

Answer:- so that it can cool the whole interior by setting up convection currents


174. Voyager I is related to which country?

(a)China
(b) India
(c) Russia
(d) USA

Answer:- USA

175. It is difficult to work on ice because of:

(a)Absense of friction
(b) More friction
(c) Less inertia
(d) Abesense of inertia

Answer:- Absense of friction

176. The electromagnetic waves do not transport:

(a)Charge
(b) Energy
(c) Information
(d) Momentum

Answer:- Information

177. Kaleidoscope is based on the principle of:

(a)Reflection
(b) Multiple Reflection
(c) Total internal reflection
(d) Refraction

Answer:- Multiple Reflection

178. The most common use of silicon hydrogels in making which among the following?

(a)Surgery equipment
(b) Breast transplants
(c) Contact lenses
(d) Capsules of medicines

Answer:- Contact lenses

179. ‘Centrino’ is related to:

(a) Photography
(b) Mobile technology
(c) Bio technology
(d) Missile technology

Answer:- Mobile technology

180. Which physical property does not change with quality?

(a)Volume
(b) Weight
(c) Mass
(d) Density

Answer:- Density

Share it:

Biology

CHEMISTRY Quiz

Expected Questions

PHYSICS Question

UNIVERSITY ASSISTANT

Post A Comment:

0 comments: