.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS
KERALA PSC MALAYALAM QUESTIONS

Wednesday, 28 January 2015

PSC Examination Expected Questions - 257

PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Kerala PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Secretariat Assistant Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant |
-----------------


1.Chinese traveller Hieun Tsang visited India during the reign of?
Answer :- Harshavardhana

2. In which state is Ajantha and Ellora Caves situated?
Answer :-  Maharashtra

3. Family planning started in the year?
Answer :-  1952

4. India has land border with .... countries?
Answer :- 7

5. Epigraphy is the study of?


Answer :- Inscriptions

6. Pak Strait seperate India and .....?
Answer :-  Sri Lanka

7. Which Indian king was popularly known as 'Vikramadithya'?
Answer :- Chandragupta II

8. Who was the first Central Defence Minister from Kerala?
Answer :- V.K.Krishna Menon

9. The period Krishna Deva Raya's reign was?
Answer :- 1509 - 1529

10. Westminister Treaty was behind the formation of ?
Answer :- British Commonwealth

No comments:

Post a Comment