Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

PSC Examination Expected Questions - 235

PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant
-----------------

1.When natural rubber is heated with sulpher, its properties are changed. The process is called?
Answer :- Vulcanization

2.  Which of the following gives the percentage of Carbon dioxide present in the atmosphere?
(5%; 3%; 0.3%; 0.03%)
Answer :- 0.03%

3. Which of the following is a group III metal?
(Calcium, Aluminium, Sodium, Iron) 
Answer :- Aluminium

4. Temporary Hardness of water is due to?
Answer :- magnesium biarbonate

5. Which metal is separated through 'Dow Process'?
Answer :- Magnesium

6. Accidity in milk is caused by ?

Answer :- the activity of enzymes

7. DDT, the powerful insecticide contains the halogen?
Answer :- Chlorine

8. Sodium is kept in?
Answer :- Kerosene

9. Which is the heaviest metal?
Answer :- Osmium

10. Galvanized iron is coated with a thin coating of?
Answer :- Zinc

11. Which amoung the following inert gas is not presented in our atmosphere?
Answer :- Radon

12. The laws of electrolysis was discovered by?


Answer :- Faraday

13. Venturimeter is used for measuring?
Answer :- Flow of liquids

14. Half Life of Radio carbon is?


Answer :- 5730 years

15. Electron always flow from?

Answer :- Low potential to high potential

16. Dynamo works on the principle of?
Answer :- Electro magnetic induction

17. Impure water boils at temperature?
Answer :- above 100 degree centigrade 

18. Which is known as 'Rock Cotton'?
Answer :- Asbestos

19. Which ray is used for taking photographs of inner organs of body?


Answer :- Hard X-ray

20. The body which absorbs all radiation incident upon it is called as?
Answer :- Black body
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top